Elégedett az új Nemzeti alaptanterv tervezetével a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete, szerintük tananyagcsökkentés várható.  Tovább »

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint az egységes tankönyv és tananyag segítség a hátrányos helyzetű diákoknak, akiket a...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Milyen óraszámban tanulnak majd magyart, hány tesiórájuk lesz és milyen kötelező órák közül választhatnak azok, akik nyolc-, hat-, vagy...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hány órában tanulnak magyart, idegen nyelveket, és hány tesiórájuk lesz a következő tanévben az általános iskola 5-8. osztályába járó diákoknak?  Tovább »

Milyen óraszámban tanulnak majd magyart, éneket vagy éppen erkölcstant az általános iskola alsó tagozatába járók? Hány tesiórájuk lesz?  Tovább »

Még távolról sincs kész az új Nemzeti alaptanterv (NAT) koncepciója, amit hétfőn kapott kézhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma - értesült a...  Tovább »

Átadták az új Nemzeti alaptanterv (Nat) tervezetét, a cél az, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint...  Tovább »

Bódis József oktatási államtitkár szerint szeterotípia, hogy túlterheltek a magyar diákok.  Tovább »

Új kötelező tantárgy bevezetését javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely száznyolcvan pontos javaslatcsomagot dolgozott ki az ország...  Tovább »

Megkapta az engedélyt az AKG általános iskolájának kerettanterve, az erről szóló dokumentum már meg is érkezett - közölte az Alternatív Közgazdasági...  Tovább »

Hiába ígérték korábban, hogy 2019-ben már egy modernizált alaptanterv szerint fog kezdődni a tanév, az új NAT idén nyári elfogadására nem sok esély...  Tovább »

Az ombudsmanhoz fordult a Civil Közoktatási Platform (CKP), mert az emberi erőforrások minisztere nem válaszolt az új alaptantervről feltett...  Tovább »

Rétvári Bence államtitkár szerint a magyar oktatás ma rugalmas, személyre szabható, a diákok igényeire épül.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X