Közoktatás Eduline

„Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról"

Elolvasom

"Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról, Az ember tragédiájának is csökken a népszerűsége, izgalma, olvashatósága. A Csongor és Tünde is teljesen élvezhetetlenné vált a középiskolások zöme számára" - mondta az Eduline-nak adott interjújában Fenyő D. György, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanára, a Magyartanárok Egyesületének alelnöke, aki szerint most a lassúságot, a figyelmes, az elmélyülő olvasást kell megtanítani.

Közoktatás Eduline

Idén újra elindulhat a tanítás a csobánkai iskolában

Elolvasom

Tavaly szeptemberre bezárták, idén újra elindulhat a tanítás a csobánkai Petőfi Sándor Általános Iskolában. Egy integrált, szemléletváltó, modern pedagógiai módszereken alapuló komplex tanítási-tanulási modellt követő iskolát szeretnének létrehozni. - írja a Átlátszó Oktatás.

Közoktatás Eduline

Nyolc ok, amiért szeretjük a tanárokat

Elolvasom

Dolgozatot javítanak, óraterveket készítenek, iskolai színdarabot rendeznek, és persze megtartják az óráikat is. A Buzzfeed 17 pirospontot osztott ki a pedagógusoknak - mi pedig kiválogattuk azokat a dolgokat, amelyek miatt szeretjük a tanárokat.

Közoktatás Eduline

Nem mentek iskolába a tornaszentandrási diákok

Elolvasom

Nem jutottak el az iskolába pénteken a Borsod megyei Tornaszentandrásról a gyerekek, akik egyébként a környező települések oktatási intézményeibe - Bódvaszilasra, Szögligetre - járnak, ugyanis a Bódva elöntötte a faluból kivezető utat.

1 2