"Az, hogy délután 4-ig bent legyenek az iskolában, Michael Ende Momo című regényét juttatja az eszembe, az abban szereplő időtolvajokat, akik az...  Tovább »

Mit tehet a szülő, ha a gyermeke tanára azt írja be az ellenőrzőbe, hogy "gyermeke a mai napon unott arccal ülte végig az órát"?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

"Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról, Az ember tragédiájának is csökken a népszerűsége, izgalma, olvashatósága.  Tovább »

Hogyan lehet olyan diákokat egyszerre tanítani, akiknek a tudásában hétévnyi különbség van?  Tovább »

hirdetés

Apró változás az idei tanév rendjében, mégis sok idén érettségiző diákot érint: míg eddig a tanárok jóindulatán vagy az a szülői igazolások számán...  Tovább »

Tavaly szeptemberre bezárták, idén újra elindulhat a tanítás a csobánkai Petőfi Sándor Általános Iskolában.  Tovább »

Érdemes lehet a délután négyig tartó tanítást évfolyamonként differenciáltan kezelni - többek között ezt tartalmazza az új Nemzeti alaptanterv (NAT)...  Tovább »

A suli Kínában található, és egyetlen tanár tart kézben mindent.  Tovább »

Épphogy elkezdődött a tanév, de aligha van olyan diák, aki ne szeretné tudni, mennyit kell várni az őszi szünetre, az első hosszú hétvégére, és...  Tovább »

Legkorábban fél 9-kor lehetne kezdeni a tizenévesek tanítási óráit, ezzel megelőzhető lenne az alváshiány - olvasható az amerikai orvosi kamara...  Tovább »

Szakmai rendezvénysorozatot indít az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (ELTE PPK) amiiskolankXXI.  Tovább »

A szorzótáblán és a Szózaton kívül számos dologra meg kellene tanítani a diákokat az iskolában. Így gondolta egy középiskolás tanár is.  Tovább »

Bezárta a Klik az iskolát Niklán, megszűnt a tanítás Berzsenyi falujában. Ezzel egy újabb somogyi kistelepülés veszíti el legfontosabb intézményét.  Tovább »

A tengerentúlon egyre többen választják az iskolarendszeren kívüli oktatást, de Magyarországon is vannak követői.  Tovább »

Dolgozatot javítanak, óraterveket készítenek, iskolai színdarabot rendeznek, és persze megtartják az óráikat is.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X