Közoktatás Szabó Fruzsina

Ennyit keresnek szeptembertől a pedagógusok: itt van az összes adat

Elolvasom

Egy éven belül háromszor emelkedik a pedagógusok bére - mondta februárban Hoffmann Rózsa távozó köznevelési államtitkár, aki szerint ilyen mértékű fizetésemelésre évek óta nem volt példa. De mennyi az annyi? Tényleg tízezer forintos emelkedéssel számolhatnak a pedagógusok szeptembertől? Kik járnak jól, és kik kénytelenek beérni 406 forintos béremeléssel?

Közoktatás Eduline

Több városban is becsaptak tanárokat?

Elolvasom

Miskolc és Pécs mellett Nyíregyházán, Kecskeméten, Keszthelyen és Szigetváron is alacsonyabb kategóriába soroltak egyetemi végzettséggel rendelkező pedagógusokat, akik emiatt kisebb fizetést visznek haza - írja a Blikk.

Közoktatás Eduline

Hónapokig tartó munka vár a magasabb fizetésért harcoló tanárokra

Elolvasom

Több hónapos munka elé néznek azok a pedagógusok, akik részt vesznek a 2015-ös minősítési eljárásban. Az e-portfólió feltöltése előtt ugyanis töménytelen mennyiségű feladat zúdul a nyakukba: dokumentumokat kell gyűjteniük, reflexiókat készíteniük, óraterveket és a csoportprofilt kell írniuk. Az Oktatási Hivatal útmutatója szerint a tanároknak a munka végén fel kell tenniük a kérdést: olyan-e az elkészített portfólió, amelyre joggal lehetnek büszkék?

1
5 6 7 8 9 10 11