szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

„Bérnyomásmérőt” készített a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), ezzel hívják fel a figyelmet arra, mennyit veszítettek a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok azzal, hogy 2015 januárja óta nem az évről évre emelkedő minimálbér alapján kapják a bérüket.

„A táblázattal szembesíteni szeretnénk a pedagógusokat: 2015. január 1-től 2019. január 1-ig mekkora bruttó jövedelemtől estek el annak ellenére, hogy a kormány politikusai folyamatosan arról beszéltek, mekkora béremelést kaptak a pedagógusok” – írják közleményükben.

A Pedagógusok Szakszervezetének oldalán közzétett táblázatban mindenki kiválaszthatja a besorolási szintet és a fokozatot, a legmagasabb iskolai végzettségét, így nézheti meg, mekkora lenne a fizetése, ha még mindig a minimálbér lenne a pedagógusok bértáblájának alapja.

„Az adatok sokkoló hatásúak lesznek, ezért azt reméljük: a pedagógusok ráébrednek arra, hogy összefogással, a szakszervezet taglétszámának növelésével a bérharc is eredményesebb lehet” – írja a szakszervezet.

Béremelés szeptemberben, az óraszámok csökkentése: itt vannak a szakszervezet követelései

Minimálbérhez kötött vetítési alap, az óraszámok csökkentését, 2019. szeptemberi béremelést követel a Pedagógusok Szakszervezete a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.