Közoktatás Eduline

Százmillió forintot adnának az iskolai hittanoktatásra

Elolvasom

Plusz 100-100 millió forintot különítene el az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága hittanoktatásra, valamint a szórvány és kistelepülések hitéletének támogatására. A testület emellett háromszázmillió forinttal segítené a lemorzsolódás csökkentését célzó iskolai programokat.

Közoktatás Eduline

Túlélik a következő évet a zeneiskolák?

Elolvasom

Nem emelkedik jövőre az alapfokú művészetoktatási intézmények állami normatívája, viszont a kormány pályázati forrásból segíteni szeretné az intézményeket, hogy tudjanak hangszereket vásárolni és fejleszteni – erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt egy győri fórumon.

Közoktatás Eduline

Kevesebb pénzből kevesebb sport lesz a brit iskolákban?

Elolvasom

Tiltakoznak a brit általános- és középiskolai tanárok a sportra fordítható állami támogatások lecsökkentése ellen – állításuk szerint kevesebb pénzből lehetetlen egészséges életmódra nevelni a gyerekeket, akik az utóbbi években a különböző programoknak köszönhetően egyre több időt töltöttek a testnevelésteremben, az uszodában és a rögbipályán. A brit kormány 2012-ben diákolimpiát indítana, ám arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a országszerte megrendezendő játékokra mennyi pénzt szánnának.

Közoktatás Edupress

757 millió forintot kapnak az egyházi iskolák

Elolvasom

Összesen 757 millió forintot kapnak az egyházak a 2009-re vonatkozó egyházi közoktatási kiegészítő normatíva korrekciójaként, és több mint egymilliárd forint a szociális kiegészítő támogatás - számolt be Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkára november 10-én. Hozzátette: nyolc év után először van megegyezés a kormányzat és az egyházi szakértők között a zárszámadási törvényt illetően.

Felnőttképzés Eduline

Miért nem akar senki villanyszerelő lenni?

Elolvasom

Még a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség közepette is könnyen találnának munkát Olasz- és Franciaországban a villanyszerelők, vízszerelők, szabók, cipészek, cukrászok, pékek, mégis kevés fiatal jelentkezik szakmunkásképzésre. Mindenki diplomát akar ugyanis.

Felsőoktatás Edupress

138 millióból fejleszti hallgatói szolgáltatásait a MÜTF

Elolvasom

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 138 millió forintos támogatásával fejleszti a hallgatókat és a végzett diákokat érintő szolgáltatásait a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) - közölte az intézmény rektora a projektet megnyitó tájékoztatón. Dr. Kandikó József elmondta: a diplomaszerzést követően az első, a harmadik és az ötödik évben felmérést végeznek a frissdiplomások pályájáról, az eredményeket pedig a főiskola képzéseinek kialakítása során is felhasználják.

1 2 3 4 5 6 7