szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyes munkáltatók továbbra is adnak iskolakezdési támogatást, de nem csak ők segítenek az iskolakezdésben.

Habár az iskolakezdési támogatás cafetéria formában már nem létezik, sok munkahelyen továbbra is adnak iskolakezdési támogatást a dolozóknak. A korábbi a bruttó minimálbér 30%-áig adható, vagyis idén 44 700 forintot jelenő támogats helyett most a munkáltatóra van bízva, hogy mekkora összeget adnak ilyen néven, illetve az is az ő hatáskörükbe tartozik, azt mikor adják és milyen módon.

Nem csak a munkáltató segíthet

Az iskolakezdési támogatás azonban nem csak munkáltatótól igényelhető. Több tucat település és kerület is segít egyszeri iskolakezdési támogatással a diákoknak és szüleiknek – van, ahol az alacsony jövedelmű családok, máshol minden helyi diák számíthat néhány ezer forintos juttatásra. Érdemes még augusztusban érdeklődni az önkormányzatoknál arról, milyen kérelmet, dokumentumot kell kitölteni és leadni. Erről bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.