szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptember közepéig kell benyújtanotok a hiteligénylési kérelmet ahhoz, hogy október közepéig megkapjátok a kért összeget.

Ha önköltséges képzésre nyertetek felvételt vagy egyéb okokból szeretnétek a következő félévre igénybe venni a diákhitelt, akkor szeptember 16-ig kell leadnotok a hiteligénylést ahhoz, hogy október közepéig megkapjátok a kért összeget.

Leendő egyetemisták, figyelem! Így igényelhettek diákigazolványt

Szeptembertől kezditek az első féléveteket az egyetemen? Már csak október 31-ig használhatjátok fel a középiskolás diákigazolványotokat, ezért jobb, ha minél hamarabb megigénylitek az újat. Mutatjuk, hogy mit kell tennetek.

A képzés díjára költhető Diákhitel2-t  idén is nullaszázalékos kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók. Ennek az összege nincs maximalizálva, vagyis a hitel mértéke a felsőoktatási képzés díjához igazodik – így még a legdrágább, akár szemeszterenként milliós nagyságrendű képzések is finanszírozhatóak a Diákhitel2 segítségével.

A szabad felhasználású Diákhitel1 pedig 1,99 százalékos kamattal nyújt segítséget a diákoknak. Fontos, hogy ezt állami ösztöndíjas hallgatók, önköltséges képzésben részt vevők, de még az Erasmusszal külföldön tanulók is igényelhetik. A Diákhitel1 keretében havi hetvenezer forintot is kérhetnek a hallgatók – ami félévenként összesen 350 ezer forintot jelent.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.