Felsőoktatás Eduline

Így szerezhetsz munkatapasztalatot már az egyetem alatt

Elolvasom

A munkaerőpiacon sokat számít, ha egy pályakezdő nemcsak jó minősítésű diplomával, hanem némi munkatapasztalattal is rendelkezik. A főiskolán akár észrevétlenül is szerezhetsz egy kis gyakorlatot – a CareerBuilder.com összegyűjtötte, mi mindent értékelhet egy munkaadó, ha okosan tálalod az önéletrajzodban.

Felsőoktatás Eduline

Ahol a világ legjobb tanárait képezik: mi a siker receptje?

Elolvasom

Dél-Koreában minden száz jelentkezőből csak öt lehet tanár, Kanadában hat évig tanulnak a leendő oktatók, Észtországban pedig még a diploma megszerzése után is tutoriális rendszerben dolgoznak a pedagógusok. Mi a titka a színvonalas pedagógusképzésnek? És vajon itthon érzékelhető eredményt hozna-e a rendszer átalakítása?

Felsőoktatás Eduline

Spanyolország a legnépszerűbb az Erasmus-os diákok között

Elolvasom

Rekordszámú európai diák élt tavaly az Erasmus-program kínálta azon lehetőséggel, hogy uniós támogatással külföldön folytassa felsőfokú tanulmányai egy részét, illetve külföldi vállalatoknál szerezzen szakmai gyakorlatot - derült ki az Európai Bizottság által hétfőn közzétett statisztikai adatokból.

Felsőoktatás Eduline

Csak a harmada dolgozik a diákoknak

Elolvasom

A 15-34 éves korosztály 37,3 százaléka végzett valamilyen munkát tanulmányi ideje alatt, de ez az esetek csaknem háromnegyedében csak a képzéshez tartozó szakmai gyakorlatra korlátozódott, azaz a fiatalok alig 10 százaléka mondhatja el magáról, hogy már tanulmányai idején is kapott valamilyen tényleges képet a munka világáról.

Közoktatás Eduline

Szakmai gyakorlat - másképp

Elolvasom

A mai felsőoktatásból egyelőre hiányoznak azok a mechanizmusok, amelyek révén a képzés közelebb kerülhet a munkaerő-piaci igényekhez. Ezeket az egyetemi, főiskolai hallgatóknak, illetve a pályakezdőknek maguknak kell „pótolniuk”: aki felismeri a piaci igényeket, s ennek megfelelően menedzseli önmagát, számíthat csak sikerre.

Közoktatás Eduline

Szakmai gyakorlat az Unióban

Elolvasom

A WEXEdU Alapítvány a Leonardo Mobilitás nevű Európai Uniós projekt keretében szakmai gyakorlatot szervez hazai és külföldi tanulók részére. A lehetőségekről kérdeztük a kuratóriumi elnököt, Fábiánné Oszkó Hajnalkát:

Egyéb Eduline

Többet keres, aki külföldön is tanult

Elolvasom

Külföldön tanulni már nem csak a gazdag emberek privilégiuma. A külföldi tanintézményben esetleg egy cégnél szerzett tudás és szakmai gyakorlat, nem csak jól mutat az önéletrajzban, hanem komoly előnyt is jelent a munkaerőpiacon.

Egyéb Eduline

Szakmai gyakorlat mérnökhallgatóknak

Elolvasom

Külföldi tanulmányutakat bemutató sorozatunk első részébe talán nem is választhattunk volna olyan szervezetet, mely régebb óta van jelen hazánkban, és pontosabb képet fest a magyar hallgatók külföldi képzési lehetőségeiről, mint az IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience).

1 2 3