A Rutgers egyetem kutatása szerint az érzelmi intelligencia sokkal jobban jelzi előre a szakmai sikert.  Tovább »

A BBC School Report felmérése aggasztó képet fest az iskolások lelki életéről.  Tovább »

Folytatjuk a népszerű szakok bemutatását. Ezúttal a tavalyi népszerűségi lista 4-6. helyezettjét néztük meg közelebbről.  Tovább »

Ha valaki ideges, stresszes, mert valami kellemetlen, kényelmetlen esemény vár rá, azt gyakran azzal a tanáccsal látják el, hogy vegyen mély levegőt...  Tovább »

Hanyag bölcsészhallgatók és barátságtalan jogászok – ezeket a sztereotípiákat talán mindenki ismeri, azonban most próbálták meg először tudományos...  Tovább »

Fél évszázad után ismét vizsgálhatják a pszichoaktív szerek orvoslásban rejlő lehetőségeit a Yale-en.  Tovább »

Több évtizedes kutatás után a Harvard University pszichológus professzorai rájöttek, mi a boldogság három titka.  Tovább »

Az adományozástól nemcsak jobb embernek érzitek magatokat, hanem tényleg jobbá is váltok.  Tovább »

Ma zárulnak az idei tavaszi írásbeli érettségik, a diákok délelőtt különböző idegen nyelvekből, délután pedig további központi követelményekre épülő...  Tovább »

Kétrészes cikksorozatunkban az elmúlt évek tíz legnépszerűbb alap- és osztatlan képzését mutatjuk be: ma a mérnökinformatikus, a műszaki menedzser...  Tovább »

Pszichológia, andragógia, szabad bölcsészet - az idei felvételin is ezek a legnépszerűbb bölcsészettudományi alapszakok.  Tovább »

Már a 2013/2014-es tanévben is lehet érettségizni pszichológiából? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Komoly kutatások eredményeit hamisította meg, és a fals információk alapján írt tanulmányokat egy harvardi...  Tovább »

39 éven keresztül kunyerált tízórait hallgatóitól a California State University sacramentói campusának egyik...  Tovább »

A "csodagyerek", Andrew Alexis Almazán Anaya augusztus 18-án teszi le a záróvizsgát pszichológia szakon a mexikóvárosi Del Valle egyetemen.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X