A nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők felvételi feladatsorában volt egy példa, aminek a szövege sok diák számára nem volt egyértelmű.  Tovább »

Egy jó nehéz logikai feladvánnyal zárjuk a szombatot. Készüljetek, ez a legjobbakon is kifoghat.  Tovább »

Megtalálta egy számítógép az eddig ismert legnagyobb prímszámot. Már októberben meglett, de egy akkori szerverhiba miatt még csak most vették észre.  Tovább »

Szombaton tartották a középiskolai felvételit, a diákoknak két tantárgyból kellett vizsgázniuk: matematikából és magyarból.  Tovább »

(x)

Bejczy Antalra emlékezve az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központja január 16-át Nemzetközi Bejczy Nappá nyilvánította a kiváló professzorra emlékezve.  Tovább »

Matematikából, történelemből és közgazdaságtanból tartott próbaérettségit szombaton a Studium Generale (SG), a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos...  Tovább »

Egyetlen vonallal kell kiegészíteni a képletet, hogy igaz legyen. Vajon sikerül?  Tovább »

Elsőre könnyűnek tűnik a következő teszt, hiszen csak számokat kell összeadni, szorozni, osztani, de minden feladatot időre kell megoldani.  Tovább »

Jól megy a fejben számolás? Akkor próbáljátok ki ezt a tesztet.  Tovább »

A Business Insider videójából tényleg könnyű megérteni, mi is a tételek lényege.  Tovább »

Mi Kanada fővárosa vagy mikor építették a berlini falat, esetleg milyen irányzatban alkotott Monet?  Tovább »

A magyar- és a történelem- után az emelt szintű szóbeli matekérettségi tételeit is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Megoldódni látszik annak a magyar találmánynak a sorsa, amelyik forradalmasítaná a matematika oktatását, de a tankönyvpiaci államosításnak...  Tovább »

Trükkös adventi feladványt kaptak a német gyerekek. Vajon hogy boldogultok vele?  Tovább »

A britek megunták, hogy a PISA-teszteken folyamatosan rosszul teljesítenek a diákok, és fontos döntésre jutottak: a legjobbaktól fognak tanulni.  Tovább »

Egy találmány alapjaiban változtathatta volna meg a matematikaoktatást, a diákok rajonganak érte, a szakma elismeri, de a magyar közoktatásban még...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X