Egy találmány alapjaiban változtathatta volna meg a matematikaoktatást, a diákok rajonganak érte, a szakma elismeri, de a magyar közoktatásban még...  Tovább »

Egy amerikai baba olvasni és számolni is megtanult, pedig még beszélni is alig tud.  Tovább »

Na, és mi a kedvenc tárgyatok? Erre a kérdésre csak ritkán jön az a válasz, hogy a matek, ennek pedig oka van.  Tovább »

Egy nigériai professzor állítja, 156 éves matematikai rejtélyt oldott meg.  Tovább »

(x)

Duális képzés - dupla esély a Kecskeméti Főiskolán

Kecskeméten már nem próbaüzem! Duplázd esélyeid a duális képzést elsőként bevezető Kecskeméti Főiskolával és partnereivel!  Tovább »

Átadták a kimagasló tudományos eredményekért odaítélt, összesen 22 millió dollárral (6,4 milliárd forinttal) járó élettudományi, matematikai és...  Tovább »

Ausztrál végzős gimnazisták olyan feladatot kaptak egy matekvizsgán, hogy azonnal bejárta a közösségi médiát.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a keddi matematikaérettségi közép- és emelt szintű feladatsorait, illetve hivatalos megoldásait.  Tovább »

Estére egy matektesztet ajánlunk nektek, amiben lemérhetitek, mennyire megy a fejben számolás.  Tovább »

Most egy igazán bonyolult feladattal jöttünk. Ti meg tudjátok oldani?  Tovább »

A szorzótábla nem okozhat fejtörést? Akkor próbáljátok ki ezt a tesztet.  Tovább »

Sokkal könnyebben átverhetőek és a döntéshozatalban is rosszabbak azok, akik nem szerezték meg az alapvető matematikai és tudományos készségeket –...  Tovább »

Egy új kutatás arra a megállapításra jutott, hogy ha lecsökkentenék az iskolai hetet ötről négy naposra, sokkal javulna a diákok tanulmányi...  Tovább »

Mennyire jó a logikátok és milyen gyorsan tudtok fejben számolni? Ajánlunk egy tesztet, amivel lemérhetitek.  Tovább »

Hány másodperc 22 óra? Melyik az a három szám, amelynek összege és szorzata is 6? Próbáljátok ki ezt a zseniális fejszámolós kvízt.  Tovább »

Egy spanyol grafikus, Cristóbal Vila készített egy videót, amiben bemutatja a matematikai törvényszerűségeket természeti példákon.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X