Egy új kutatás arra a megállapításra jutott, hogy ha lecsökkentenék az iskolai hetet ötről négy naposra, sokkal javulna a diákok tanulmányi...  Tovább »

Mennyire jó a logikátok és milyen gyorsan tudtok fejben számolni? Ajánlunk egy tesztet, amivel lemérhetitek.  Tovább »

Hány másodperc 22 óra? Melyik az a három szám, amelynek összege és szorzata is 6? Próbáljátok ki ezt a zseniális fejszámolós kvízt.  Tovább »

Egy spanyol grafikus, Cristóbal Vila készített egy videót, amiben bemutatja a matematikai törvényszerűségeket természeti példákon.  Tovább »

A középszintű érettségi után az emelt szintű matekérettségi hivatalos megoldását is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a középszintű matekérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal - innen letölthetitek a feladatsort és a megoldókulcsot.  Tovább »

Több mint 77 ezer diák írta meg a középszintű matekérettségit ma délelőtt.  Tovább »

Összességében nem tartották megoldhatatlannak, de könnyűnek sem nevezték az idei matematika érettségi írásbeli feladatokat az intézményvezetők és...  Tovább »

Már az első részben váratlan feladatokkal találkoztak, de az igazi feketeleves csak a második részben várta az érettségizőket.  Tovább »

A matekérettségi első részében voltak feladatok, amelyeket ránézésre is meg lehetett oldani, a második rész feladatai is könnyűek voltak –...  Tovább »

Itt találjátok a középszintű matekérettségi második feladatsorát, amelyre 135 percet kaptak a vizsgázók.  Tovább »

Tizenegy órakor ért véget a középszintű matekérettségi, az első, tizenkét kérdésből álló feladatsor megoldására 45 percet kaptak a diákok.  Tovább »

A diákvélemények igen vegyesek a keddi matekérettségiről, volt, aki nehezebbre számított, de olyan is akadt, aki csalódott a feladatok miatt.  Tovább »

Kedden a matekérettségivel folytatódott az érettségis vizsgaidőszak.  Tovább »

A matekérettségi második része már könnyebb, mint az első volt, így összességében egy megoldható érettségi feladatsort kapunk, bár a szaktanár...  Tovább »

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X