A PhotoMath mobilapp nem csak megmondja az egyenletek eredményét, de még a megoldást is lépésről lépésre levezeti.  Tovább »

A klasszikus videójátékban egy kis csavarral gyakorolhatjátok az alapműveleteket.  Tovább »

Szorzás vonalakkal, összeadás golyókkal és egy olyan módszer, amelyet az amerikai szülők sem értenek - különleges matekmódszereket mutatunk.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a keddi matematikaérettségi közép- és emelt szintű feladatsorait, illetve hivatalos megoldásait.  Tovább »

Kiverte a biztosítékot az amerikai szülőknél az az új számolási módszer, amellyel az általános iskolásokat tanítják az oktatási intézmények.  Tovább »

Már nem használhatja a hagyományos számolási módszereket az amerikai általános iskolások nagy része, az új technika pedig a szülőknek is feladja a...  Tovább »

Az összeadás és a kivonás nem okozhat problémát, de a szorzás és az osztás is megy fejben? Ezzel a teszttel próbára tehetitek a tudásotokat.  Tovább »

Az 1/2 az 1 és a 2 között van, a szép "ellenkezője" pedig a gyönyörű a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó 9.  Tovább »

Mindig is jók voltatok matekból - főleg, ha a geometria volt soron? Teszteljétek a tudásokat ezzel a játékkal.  Tovább »

Ha úgy gondoljátok, a szorzótábla nem okozhat fejtörést, próbáljátok ki ezt a tesztet.  Tovább »

Ma három olyan matekos tesztet ajánlunk nektek, amely csak első ránézésre egyszerű.  Tovább »

Magyarból évek óta nem teljesítettek olyan jól a középszinten érettségizők, mint az idén - a végzős középiskolások történelemből és angolból is...  Tovább »

Az ELTE csapata az Egyetemi Hallgatók Nemzetközi Matematikaversenyén aratott sikert: a második helyet szerezték meg, egyéniben pedig egy nagydíjat...  Tovább »

Másra nem tudunk gondolni, ugyanis még az utána jövőket is lelkesen oktatja az egyik nevezetes azonosságra.  Tovább »

A mathdokuban a csavar az, hogy nem csak a hagyományos sudoku szabályit kell betartani - egy sorban és egy oszlopban csak egyszer szerepelhet...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X