Sőt, nemcsak megoldja, hanem lépésről lépésre le is vezeti - nagy segítség érettségire, vizsgára készülőknek.  Tovább »

A magyar- és a történelem- után az emelt szintű szóbeli matekérettségi tételeit is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Egy diák azt kérdezte az Egyesült Királyság oktatási miniszterétől, mennyi 125 köbgyöke. Nem kapott választ.  Tovább »

Vektorok, háromszögek, függvények - éppen érettségire készültök, vagy csak kíváncsiak vagytok, mennyi maradt meg a középiskolai matekórákból?  Tovább »

(x)

Találd meg a hozzád illő szakot!

8 lépésben segítünk a személyiségednek megfelelő szak megtalálásában, a szakok megismerésében, a döntésben. Próbáld ki most!  Tovább »

Jól megy a fejben számolás? Akkor próbáljátok ki ezt a tesztet.  Tovább »

Szuper matektesztet ajánlunk nektek vasárnap délutánra.  Tovább »

Matektesztet ajánlunk péntek estére: négy szorzást kell megoldanotok, háromjegyű számokkal. Mennyi idő alatt sikerül?  Tovább »

A PhotoMath mobilapp nem csak megmondja az egyenletek eredményét, de még a megoldást is lépésről lépésre levezeti.  Tovább »

A klasszikus videójátékban egy kis csavarral gyakorolhatjátok az alapműveleteket.  Tovább »

Szorzás vonalakkal, összeadás golyókkal és egy olyan módszer, amelyet az amerikai szülők sem értenek - különleges matekmódszereket mutatunk.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a keddi matematikaérettségi közép- és emelt szintű feladatsorait, illetve hivatalos megoldásait.  Tovább »

Kiverte a biztosítékot az amerikai szülőknél az az új számolási módszer, amellyel az általános iskolásokat tanítják az oktatási intézmények.  Tovább »

Már nem használhatja a hagyományos számolási módszereket az amerikai általános iskolások nagy része, az új technika pedig a szülőknek is feladja a...  Tovább »

Az összeadás és a kivonás nem okozhat problémát, de a szorzás és az osztás is megy fejben? Ezzel a teszttel próbára tehetitek a tudásotokat.  Tovább »

Az 1/2 az 1 és a 2 között van, a szép "ellenkezője" pedig a gyönyörű a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó 9.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X