"Eltörölték mindazt, ami jó volt a gyereknek, például a buktatás tilalmát, ami segítené abban, hogy utolérje a többieket, behozza az otthonról...  Tovább »

Az egész iskolarendszer újragondolására lenne szükség - állítja Radó Péter oktatáskutató a Népszavának adott interjúban.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

"Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról, Az ember tragédiájának is csökken a népszerűsége, izgalma, olvashatósága.  Tovább »

Érdekes megoldással állt elő egy dizájncég Angliában.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egyebek mellett tankönyvekben, múzeumpedagógiai foglalkozásokon jelenhetnek meg hangsúlyosan a hazafias nevelés elemei - mondta a Népszavának Sipos...  Tovább »

A hétfőn történt esetnek szerencsére nincsen sérültje.  Tovább »

Sokan egyetértenek vele, mások megkérdőjelezik azt, amit a magyar iskolarendszerről mond, de az biztos, hogy Vekerdy Tamás pszichológus gondolatai...  Tovább »

Hét pontban foglalta össze a legszükségesebb oktatási változásokat a Tanítanék Mozgalom, amely az oktatási államtitkár egyik tanévindító üzenetére -...  Tovább »

Meghosszabbították az Útravaló ösztöndíj jelentkezési határidejét. Szeptember 20-ig még lehet jelentkezni a programra.  Tovább »

Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az iskolai órákon: az oktatási miniszter javaslatára péntektől két szakértői munkacsoport dolgozza ki a...  Tovább »

Egyre több az 50 fölötti pedagógus - írja a Haszon az OECD új, 450 oldalas tanulmánya alapján.  Tovább »

Az iskoláknak, az iskolafenntartóknak, az igazgatóknak és a tanároknak vissza kellene kapniuk autonómiájukat - Vekerdy Tamás pszichológus szerint ez...  Tovább »

"Az egész magyar iskolarendszert áthatja az az abnormális gondolat, hogy a jó tanulóból lesz jól boldoguló ember.  Tovább »

Az oktatási államtitkár szerint a most induló tanév a lehetőségek éve lesz a magyar közoktatásban.  Tovább »

Deliága Éva gyermekpszichológus szerint ha 10 tanítási órát is végig kell ülniük a gyerekeknek, és egyre nagyobb a követelmény, az könnyen...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X