Felsőoktatás Eduline

Ismét az ELTE vezet: ezek az ország legjobb jogi karai

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti a jogtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara áll. Már elérhető a HVG 2020-as rangsora.

Felsőoktatás Eduline

Ezt nem köszönik meg a jogi egyetemek, jön a "diplomadiktátum"

Elolvasom

Csak a 2006 előtt végzett jogászok bízhatnak abban, hogy anélkül lehetnek állami vezető tisztségviselők, hogy elvégeznék az államtudományi mesterképzést a kormánykedvenc Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Azóta ugyanis nem születik olyan jogász diploma, amely megfelelne a mentességi követelményeknek - írja a hvg.hu.

Közoktatás Eduline

Dr. Szöszi: aki szőke, de nem ügyvéd

Elolvasom

Lilu, bár a képernyőt választotta fő hivatásának, a televíziózás előtt a jogi egyetem padjait koptatta. Vajon miért lett belőle jogász doktor és elképzelhető-e, hogy valaha is egy tárgyalóteremben találkozunk vele? Egyelőre biztosan nem, hiszen Lilu most az anyaságra készül. Hogy a későbbiekre vonatkozóan milyen elképzelései vannak a műsorvezetőnek, kiderül interjúnkból.

Közoktatás Eduline

Arculatadó

Elolvasom

Lakatos Márk neve nem ismeretlen a médiában jártasak számára. Az országos ismertséget a Megasztár hozta meg a fiatal stylistnak, azóta számos helyen felbukkan a neve, legyen szó akár klipforgatásról, avagy balettelőadásról. Vajon mennyire elismert szakma manapság a stylistkodás és vajon rögös-e az út a szakmai elismertségig? Erről kérdeztük Márkot: