szerző:
Eduline

Egy vezető indiai jogi egyetem a Harry Potter-univerzumra épülő kurzust hirdetett meg.

Shouvik Kumar Guha professzor szerint egy ilyen kurzus azért időszerű, mert a jelenlegi oktatási rendszerben a diákjaiknak csupán a száraz jogi tudást adják át - írja a hvg.hu. Ezért a professzor vett egy fiktív világot, amit a hallgatói szeretnek és ismernek, és ahol megjelennek a valósághoz nagyon hasonló jogi szituációk és problémák.

És hogy miből áll a kurzus?

Például összehasonlítják az indiai társadalomban működő jogrendet a rabszolgává tett házimanók és a marginalizált vérfarkasok helyzetével a regényekben. Vagy tanulmányozzák a szerződések jellemzőit a Megszeghetetlen Eskü tükrében. Vagy megvizsgálják Sirius Black ártatlanságát.

Habár a professzor gondolt arra is, hogy esetleg a Trónok harcával vagy a Star Trekkeldolgozzon, de a Harry Potter elsöprő indiai sikere igazából egyértelművé tette a választást.

Az órát a végzős hallgatóknak hirdette meg a kolkatai jogi egyetem - ez a második indiai egyetem, amely hasonló kurzust indít. Több amerikai és legalább egy brit egyetemen már évek óta járhatnak a hallgatók olyan órára, amit a Harry Potter világa inspirált.

A net sztárja lett a tanárnő, pedig csak felolvasott az órán

Mit szólnátok hozzá, ha egy Arany János balladát így hallanátok? Újra felkapta a net annak a tanárnőnek a videóját, aki felolvasás közben egy kis ritmusos támaszt kapott az egyik diákjától beat box formájában. Vajon milyen lenne Arany János A walesi bárdok történelmi balladája?