Felsőoktatás eduline/mti

Nem csak a külföldi diákokra veszélyes, ez a kormány a saját tanulóival sem bánik kesztyűs kézzel

Elolvasom

Megjelent hétfőn a helyi sajtó előtt Phenjanban, beismerte "államellenes" bűnét és bocsánatért esedezett az az amerikai diák, akit januárban tartóztattak le Észak-Koreában nem sokkal azelőtt, hogy felszállt volna egy Kínába tartó repülőre. A nyugati diákoknak a beutazás, a koreaiaknak a szökés lehet veszélyes.

Felsőoktatás Eduline

Sértő e-mail miatt nyomoznak az elitegyetemen - videóval

Elolvasom

„A nőket célpontoknak fogom nevezni. Ők nem valódi emberek, nem úgy, mint mi, férfiak” – ez állt annak az e-mailnek a bevezetőjében, amelyet márciusban küldtek körbe a University of Southern California egyik diákkörében. A lányok pontozására és a fiúk „csajozós átlagának” kiszámítására buzdító levél hatalmas botrányt kavart az egyetemen: a hallgatók tüntetést szerveztek tiltakozásul.

Felsőoktatás Eduline

Mennyi pénzből élnek az egyetemisták és főiskolások?

Elolvasom

Minden második egyetemi hallgató a szülőktől és rokonoktól kapott zsebpénzből él, hetven százalékuknak havonta kevesebb mint ötszáz lejjel, vagyis 30-35 ezer forintnak megfelelő összeggel kell gazdálkodnia – derült ki a Romániai Egyetemisták Országos Szövetségének (ANOSR) felméréséből.

Felsőoktatás Eduline

Különleges mentorprogramot indít a Miskolci Egyetem

Elolvasom

Új programot indít a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara a szegedi Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesülettel együttműködve: egyetemisták segítik majd szociális és mentális problémákkal küszködő általános iskolásokat - mondta Horváth Zita, a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese, a program miskolci koordinátora

1 2 3 4 5 6