szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy csalódott pakisztáni friss diplomás 200 ezer angol fontot, vagyis megközelítőleg 76 millió forint kártérítést követel egyetemétől, amiért csak gyenge minősítésű diplomát kapott.

Umer Riaz, a Dél-Walesi Egyetem végzett vegyészhallgatója a diplomaosztója után ünneplés helyett beperelte az egyetemet, amiért gyenge minősítés került az oklevelébe - írja a Metro nyomán az index.hu. Mint kiderült, a pakisztáni friss diplomás 2011-ben kezdte a tanulmányait, és már rögtön az első évet meg kellett ismételnie, ugyanis nem szerezte meg a szükséges kreditet. 2014-ben pedig egy bukást követően néhány tárgya átcsúszott a következő évre, ezzel elesett attól, hogy kitüntetéses diplomát kaphasson.

Ezután Riaz a helyi bíróság elé tárta az ügyet, mivel a gyenge diplomával elesett a PhD programok lehetőségétől. Azonban nem járt sikerrel: megközelítőleg 76 millió forintnak megfelelő összeget követelt, ezt pedig nemhogy nem kapta meg, még a perköltség is rá hárul. A friss diplomás ennek ellenére sem adja fel, szerinte, ha kitüntetéses diplomát kapott volna, már állása lenne, mint társainak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!