Felsőoktatás Eduline

Lebukott a csaló diák: tizenöt milliót fizethet a Harvardnak

Elolvasom

Tíz év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 24 éves hallgatót, aki hamisított ajánlólevelekkel és teszteredményekkel jutott be a Harvardra 2007-ben. Adam Wheelertől ezen felül 14 millió forintnak megfelelő összeget követel az amerikai elitegyetem, három év alatt ugyanis ennyi tanulmányi ösztöndíjat és szociális támogatást utaltak át a trükköző diáknak.

Felsőoktatás Eduline

Akiknek semmi nem elég

Elolvasom

A szakkollégistákat könnyű "vitringyerekeknek" titulálni, de ez is csak nézőpont kérdése: ők azért választják a külön tevékenységekkel járó hallgatói közösségeket, mert egyszerűen keveslik azt, ami az előadásokon elhangzik. Ez persze komoly ellenszenvet is kiválthat azokból, akiknek már a minimumkövetelményekkel is problémáik vannak, de a lényegen nem változtat: a szakkollégiumokat csak ajánlani tudjuk, ráadásul néhányuk legendásan jó bulikat tart.

Felsőoktatás Eduline

Videó: így harcoltak a rendőrökkel az egyetemisták Olaszországban

Elolvasom

A nagy-britanniai diáktüntetések után Olaszországban is tiltakoztak az egyetemi és főiskolai hallgatók az oktatási reform és a tanításra fordított összegek több milliárdos csökkentése ellen - több olasz nagyvárosban felvonultak az elégedetlen diákok, a pisai ferdetoronyból például "Nemet a reformokra!" feliratú transzparenst lógattak ki.

1 2 3 4 5 6 7