szerző:
Eduline

Instant bolognai, tantárgyfelvétel, a könyvtár a vizsgaidőszak kellős közepén - ezekről alighanem minden egyetemistának és főiskolásnak ugyanaz jut eszébe.

Az instant bolognai. Minden kollégista/albérletes egyetemista állandó eledele (a májkrémes kenyér, a kínai kaja és az instant leves mellett), aminek az illata/szaga átitatta az egyetemi kolik falait.

"Pályakezdő legalább két év gyakorlattal" - vagyis nem kaptok állást, amíg nem szereztek legalább kétéves gyakorlatot. De nem szerezhettek gyakorlatot, mert nem kaptok állást.

Tésztafőzés - kolis verzió
©

A karácsony - másképp. Míg mindenki más napokig pihen, olvasgat, rokonokat látogat, és tonnaszámra eszi a szaloncukrot, az egyetemisták a szobájukban gubbasztanak, hiszen vizsgaidőszak van. És mindig van legalább egy olyan oktató, aki január 2-re teszi a vizsgát.

A kedd/szerda/csütörtök nem egy sima hétköznap,
hanem a legjobb egyetemi bulik napja.

A könyvtár...
az a hely, ahol vizsgaidőszakban közelharc folyik minden egyes székért.

©

A nyelvvizsga.
Sok egyetemista számára ijesztőbb, mint a szakdolgozat vagy az államvizsga.

Tantárgyfelvétel.
Az év legsötétebb napja.

UV
Nem, nem az ultraibolya sugárzásra gondoltunk.

Tíz dolog, amit csak azok értenek, akik (voltak) kollégisták

Mert a kolisnak lenni életforma. A kolis lélekben örökre kolis marad. Mert csak a kolisok értik... ...hogy a főtt tésztára bármit rá lehet tenni, (többé-kevésbé) ehető vacsora lesz belőle. És tényleg. Került már a főtt tésztára párolt hagyma, az ételtároló alján talált pörköltszaft, macisajt, ketchup, tejföl, sőt kolbász és májkrém is.