Felsőoktatás MTI

Így alakul át a felsőoktatás a következő 15 évben

Elolvasom

A felsőoktatási államtitkár szerint a következő évtized feladata az, hogy megteremtsék a régió legkiválóbb felsőoktatási rendszerét, amelynek középpontjában a teljesítmény, a magas minőség, a versenyképes tudás, valamint az oktatók és a hallgatók közös sikere áll.

Közoktatás Eduline

PDSZ: "Veszélyben az oktatás, veszélyben a jövő!"

Elolvasom

A tankötelezettség korhatárának 18 évre történő visszaállítását, a felsőoktatási törvény visszavonását, az egyetemi autonómia helyreállítását és önálló oktatási minisztériumot követel többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete abban a tízpontos petícióban, amelyet a kormányfőnek címeztek. A csütörtöki demonstrációjuk követeléseit összefoglaló petíciót szerdán délután adták át a Miniszterelnökség képviselőinek a fővárosban.

Felsőoktatás MTI

Diáktüntetőkkel csaptak össze rendőrök Mianmarban

Elolvasom

Rohamrendőrség oszlatta fel az új felsőoktatási törvény ellen tüntető diákokat kedden Mianmarban, a rendőrök több tucatnyi demonstrálót őrizetbe vettek és a diákokat támogató buddhista szerzeteseket és újságírókat is bántalmazták - jelentették hírügynökségek szemtanúk közlése alapján.

Felsőoktatás Eduline

Oktatási jogok biztosa: módosítani kellene a törvényt a gólyatábori botrányok miatt

Elolvasom

A felsőoktatási törvény módosítását javasolja az oktatási jogok biztosa az emberi erőforrások miniszterének, hogy a jogszabály tartalmazzon az emberi méltóság feltétlen tiszteletben tartásának követelményére vonatkozó rendelkezést. Aáry-Tamás Lajos 2014 szeptemberében indított országos vizsgálatot azzal a céllal, hogy feltérképezzék, milyen módon biztosítják a gólyatáborokban a leendő hallgatók emberi és állampolgári jogait, továbbá kinek a feladata és felelőssége a táborok megszervezése, valamint milyen szabályzatokat alkottak a felsőoktatási intézmények a gólyatáborokra.

Felsőoktatás MTI

Megjelentek a kancellári pályázatok

Elolvasom

Augusztus 12-ig lehet az állami fenntartású felsőoktatási intézmények kancellári posztjaira pályázatot benyújtani - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatási államtitkársága.

Felsőoktatás MTI

Államosítják a Pető Intézetet, évente 1,5-2 milliárdot kaphatnak

Elolvasom

Rétvári Bence szerint hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a Pető Intézet számára az oktatási törvények módosítása, amellyel állami fenntartásba kerül az intézmény. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára beszélt szerdán a fővárosban, az intézmény előtti sajtótájékoztatóján.

Felsőoktatás Eduline

Megszólalt az új államtitkár: így szabná át a felsőoktatást

Elolvasom

Gyökeresen átalakítaná a felsőoktatást az új államtitkár, szerinte ugyanis az elmúlt években olyan oktatási formákat és szakokat vezettek be, melyekre nem volt piaci igény. Palkovics László a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: a piaci igényeket alul- és felülteljesítő felsőoktatás helyett - ahol lehet és ahol hasznos - a duális képzést támogatja.

1 2 3 4 5 6 7
18