Felsőoktatás Szabó Fruzsina

"De én nem akarok mérnök lenni" - a Deák téren virraszt a HÖOK

Elolvasom

Mínusz nyolc fokban kezdődött meg szerda délután a HÖOK "Mentsük meg az oktatást a fAGYhaláltól" elnevezésű demonstrációja, a budapesti Deák téren körülbelül száz-százötven egyetemista gyűlt össze. A 2012-es felvételi keretszámok visszavonását és a hallgatói szerződések eltörlését követelő egyetemisták fórumára Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is megérkezett.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Mit akar a Hallgatói Hálózat?

Elolvasom

Sokuknak a minisztériumi „hátsószobás egyeztetések” szúrják szemét, mások azt szeretnék, hogy a kormány ne „átláthatatlan és antidemokratikus módon, kizárólag gazdasági szempontok” alapján döntsön a felsőoktatás jövőjéről. Skandálva fojtották a szót az Oktatási Hivatal (OH) vezetőjébe a Hallgatói Hálózat tagjai péntek délelőtt, az Educatio-kiállításon. Kik ők, és mik a céljaik?

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Mi vár az egyetemistákra 2012-ben? A legfontosabb változások

Elolvasom

Sem a diákok, sem a tanárok nem unatkozhattak 2011-ben, és úgy tűnik, 2012-ben sem lesz ez másként. Bár az új oktatási törvényeket december végén elfogadta a parlament, az csak idén derül ki, beválnak-e a felvételi új szabályai, sikeres lesz-e az új állami megaegyetem, és túlélik-e a felsőoktatási intézmények a drasztikus keretszámcsökkentést. Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat.

1
5 6 7 8 9
17