szerző:
Eduline

Flashmobot szervez szerdára a novemberben létrehozott Hálózat a Tanszabadságért nevű csoport – a pécsi akcióval a...

©

Flashmobot szervez szerdára a novemberben létrehozott Hálózat a Tanszabadságért nevű csoport – a pécsi akcióval a felvételi keretszámok, „az állami finanszírozású képzési helyek drasztikus csökkentése és a diákok jövőjének ellehetetlenítése” ellen tiltakoznak.

A szervezők négy-ötfős csoportokat várnak, akik egy-egy mondatban meg tudják fogalmazni, mit gondolnak a saját jövőjükről, a kormány felső- és közoktatási terveiről. A résztvevők a flash mobra buborékfújókat és olyan tárgyakat is magukkal visznek, amelyek egy-egy szakmára utalnak.

Hálózat a Tanszabadságért - kik ők?

A Hálózat a Tanszabadságért nevű csoport november elején jött létre, az alapítók között van Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetője, Vekerdy Tamás pszichológus, Trencsényi László, a Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke és Nahalka István oktatáskutató. A szervezet tagjai november közepén, a köznevelési törvényjavaslat általános vitájának megkezdésekor többnapos demonstrációba kezdtek a Kossuth téren, később az egyik budapesti bevásárlóközpontban szerveztek flash mobot.