Felnőttképzés Czervan Andrea

Ezt tervezik a felsőoktatással: népszerűtlen képzésekkel mentenék meg a főiskolákat

Elolvasom

Nem aratott nagy sikert a 2013-as felvételin a felsőoktatási szakképzés, az erőforrás-minisztérium mégis egy egész intézménytípust építene az új, kétéves szakokra, amelyet szeptember óta kizárólag felsőoktatási intézmények indíthatnak. A döntéssel a szakközépiskolák jártak rosszul, a felsőoktatási szakképzések megítélése a munkaerőpiacon viszont aligha változik majd.

Érettségi-felvételi Kiss Bori

Mit lehet tanulni az öt legnépszerűbb felsőoktatási szakképzésen?

Elolvasom

Turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, kommunikáció és média – ezek voltak a legnépszerűbb felsőoktatási szakképzések az idei felvételin. A pótfelvételizők is válogathatnak az új, kétéves szakok közül – de miről fognak tanulni, ha a legtöbb jelentkezőt vonzó képzések közül választanak?

Felnőttképzés Eduline

A legfontosabb tudnivalók a felsőoktatási szakképzésekről

Elolvasom

2013 szeptemberétől új képzéseket indítanak az egyetemek és főiskolák: a felsőoktatási szakképzések kétévesek, és bár diploma nem jár értük, a kreditek jelentős részét beszámítják az intézmények, ha alap- vagy osztatlan szakon tanultok tovább. Itt találjátok a legfontosabb információkat a képzésekről.

1 2 3 4 5 6