szerző:
Eduline

Az idei pótfelvételin is csak elvétve indítanak államilag támogatott szakokat. Megnéztük, mennyibe kerülnek a legnépszerűbb felsőoktatási szakképzések a különböző egyetemeken és főiskolákon.

©

Turizmus-vendéglátás

A Budapesti Kommunikációs Főiskolán (BKF) és a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) a turizmus-vendéglátás szakképzés a legdrágább: 199, illetve 198 ezer forintba kerül egy félév. A Debreceni Egyetemen (DE) is hasonló, 195 ezer forintos a tandíj, míg a Miskolci és a Nyugat-magyarországi Egyetemen (NYME) már csak 130. A képzés a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a legolcsóbb: 110 ezer forint szemeszterenként. Ilyen lesz a 2014-es pótfelvételi: öt kérdés, öt válasz.

Kereskedelem és marketing

Ezen a szakon a PTE már sokkal drágábban, 200 ezer forintért kínálja a képzését. A BKF-en ezen a szakképzésen is 199 ezer forint egy félév, a Debreceni Egyetemen 195 ezer, a Budapesti Gazdasági Főiskolán pedig 180 ezer. Miskolcon 130 ezret kell fizetnetek, a Kaposvári Egyetemen pedig 110 ezret.

Gazdálkodási és menedzsment

Ezt a szakképzést is a PTE indítja a legdrágábban, 200 ezer forintos tandíjjal, a BKF-en ez a szak is 199 ezer forintba kerül szemeszterenként. A BGF-en nem mindegy, hogy melyik karra jelentkeztek: a budapesti Pénzügyi és Számviteli Karon 180 ezer forint egy félév, a zalaegerszegi Gazdálkodási Karon már csak 130 ezer. A Debreceni Egyetemen 119 ezer forint a képzés, a legkevesebbet pedig a Nyíregyházi Főiskolán kell fizetnetek:, itt 100 ezer forint egy szemeszter. Pótfelvételi: miért éri meg felsőoktatási szakképzésre jelentkezni?

Pénzügy és számvitel

A PTE ezt a szakképzést is 200 ezer forintért indítja, a BGF budapesti Pénzügyi és Számviteli Karán 180 ezret, Zalaegerszegen pedig 130 ezret kell fizetnetek egy szemeszterért. A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi karán csak 120 ezer forint egy félév, a Kaposvári Egyetemen pedig 100 ezer forint.

Nemzetközi gazdálkodás

Legdrágábban a BKF indítja a képzést, 199 ezer forintos tandíjjal, a BGF-en pedig 180 ezret kell fizetnetek. A Zsigmond Király Főiskolán 160 ezer forint egy félév, a Miskolci Egyetemen 130 ezret, a Debreceni Egyetemen pedig 119 ezer forintot kell fizetnetek egy félévért. Az öt legnépszerűbb felsőoktatási szakképzés: milyenek lesznek a ponthatárok?

A 2014-es felvételi összes ponthatárát itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!