Felsőoktatás eduline/mti

Palkovics: A munkaerőpiac elvárásainak megfelelő diploma kell

Elolvasom

A tavaly decemberben elfogadott felsőoktatási stratégia annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle - mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára, aki azt is elmondta, fontos, hogy a hallgatók olyan diplomát kapjanak, amely megfelel a munkaerőpiac elvárásainak.

Felsőoktatás MTI

Így alakul át a felsőoktatás a következő 15 évben

Elolvasom

A felsőoktatási államtitkár szerint a következő évtized feladata az, hogy megteremtsék a régió legkiválóbb felsőoktatási rendszerét, amelynek középpontjában a teljesítmény, a magas minőség, a versenyképes tudás, valamint az oktatók és a hallgatók közös sikere áll.

Felsőoktatás MTI

Konzisztórium: „az egyetértési jog nagyon elegáns kifejezése a vétójognak”

Elolvasom

A felsőoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei, a konzisztóriumok egyetértési joga azt a célt szolgálja, hogy az egyetem jövőjét érintő kérdéseket megbeszéljék – mondta Palkovics László. Bódis József azt mondta, az egy emberes döntéskört elvetették, szerintük ugyanis „az egyetértési jog nagyon elegáns kifejezése a vétójognak”.

Felsőoktatás Eduline

Visszaléptek a hallgatói képviselők jogainak csorbításától

Elolvasom

Nemcsak a szakbezárások egy részétől, de a hallgatói képviselők jogainak csorbításától is visszalépett a szaktárca – tudta meg a Magyar Nemzet. Az államtitkárság több kérdésben is el akarta venni a diákság szenátusi szavazati jogát, de a HÖOK ezt nem fogadta el, így a jogkorlátozó passzust végül kiveszik a felsőoktatási törvénytervezetből.

Felsőoktatás eduline/mti

Palkovics: 17 milliárddal nő jövőre a felsőoktatás támogatása

Elolvasom

Jövőre 17 milliárddal több pénzből gazdálkodhat a felsőoktatás, amely elegendő lesz a megfelelő működéshez, és ez a növekedés fontos előrelépés a hallgatói létszám csökkenése mellett - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár az MTI-nek adott év végi interjúban, amelyben kitért arra is: jövő tavaszig minden intézménynél áttekintik a szakstruktúrát.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: az iskolai drogteszttől a pedagógusok béremeléséig

Elolvasom

Szúrópróbaszerű drogtesztet vezetne be a Fidesz, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) elégedett a felsőoktatási stratégiával, a Nemzeti Pedagóguskar pedig nyílt levélben kéri a kormányfőt és a szaktárca illetékeseit, hogy továbbra is a minimálbérhez kössék a pedagógusbéreket. Ezek voltak a hét hírei.

Felsőoktatás MTI

Elégedett az államtitkár, az OECD-nek tetszik a felsőoktatási stratégia

Elolvasom

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) üdvözölte a magyar felsőoktatási stratégia legfőbb elemeit - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Párizsban Palkovics László az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára, miután mintegy kétórás megbeszélést folytatott Andreas Schleicherttel, a szervezet Oktatási és Képességi Igazgatóságának vezetőjével.

1 2 3 4