A Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola speciális tagozatos diákjai eddig mindig külön ballagási tablón szerepeltek.  Tovább »

Annak ellenére, hogy 2017-et írunk, újra és újra feltűnik néhány érdekes megfogalmazás.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban.  Tovább »

A mesterszak társadalmi nemek tanulmánya néven indul.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Valóban lezárnak egy képzést, de az elbocsátásokban nincs szerintük diszkrimináció a magyar oktatókkal szemben.  Tovább »

Egy tanár azért perel egy floridai iskolát, mert nem taníthat spanyolt. Igaz, nem is tud spanyolul, de szerinte a problémát máshol kell keresni.  Tovább »

Az oktató bizonyos esetekben külön csoportba tette a nőket, mert állítása szerint jobb teljesítményt nyújtanak együtt.  Tovább »

Szeptember végén szabott ki ötvenezer forintos bírságot az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a kispesti Waldorf-iskolára, mert nem vettek fel egy...  Tovább »

A diákok 83 százaléka olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés.  Tovább »

Több száz fiú ment szoknyában a franciaországi Nantes iskoláiba, így tiltakoztak a szexizmus és a nemi diszkrimináció ellen.  Tovább »

A külföldi jelentkezők jóval könnyebben juthatnak be a nagy-britanniai egyetemekre, mint a helyi diákok  – számolt be...  Tovább »

Megelégelte a brit felsőoktatásért felelős miniszter, hogy a vezető nagyvállalatok csupán néhány nagy brit egyetem...  Tovább »

Külön juttatásokat nyújtana a University of Pennsylvania a meleg alkalmazottaknak – számolt be a Huffington Post.  Tovább »

Miután több millió dollárral kevesebből gazdálkodhat, a kaliforniai Santa Monica College a hatszorosára emeli a...  Tovább »

A bécsi orvosi egyetem nemük alapján fogja értékelni az idén felvételizőket, előnyben részesítve a nőket.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X