Közoktatás Kiss Bori-Czervan Andrea

"Az oktatás szétrombolása" ellen tüntettek a tanárok - a HaHa újra vonult

Elolvasom

Körülbelül ezren vettek részt szombaton az "Őszi nagytakarítás az oktatásban" nevű tüntetésen, amelyet a Hívatlanul Hálózat szervezett többek között az iskolák államosítása, az iskolarendőrség bevezetése, a kényszernyugdíjazás és a központi tanterv ellen tiltakozva. A megmozdulás vége után a Hallgatói Hálózat vezetésével körülbelül százan a Lánchídhoz vonultak, majd feloszlottak.

Közoktatás Eduline

"Minek nekünk diploma" - akcióztak a pécsi középiskolások

Elolvasom

Aszfaltra írt üzenetekkel és plakátokkal tiltakozott a pécsi Középiskolai Hálózat a kormány oktatáspolitikája ellen. A diákok többek között a kötelező erkölcstanoktatás bevezetését bírálták, és reagáltak a felsőoktatásba jelentkezők számának csökkenésére is. A helyi iskolák, a pályaudvar, a kormányhivatal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ irodája előtti aszfaltra írták, hogy mit gondolnak a köz- és felsőoktatás átalakításáról. Galéria.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: ilyen lesz az erkölcstanóra, ennyien kerülhetnek be a felsőoktatásba

Elolvasom

Szeptembertől az első és ötödik osztályosok majdnem fele jár majd erkölcstanórára: egy interaktív bemutatón megtudtuk, milyen is egy "mesebeli" család, az azonban nem derült ki, mire kapnak majd ötöst vagy éppen egyest a diákok. Megnéztük, milyen ponthatárokra számíthatnak idén a felvételizők, és hányan járhatnak rosszul a minimumponthatár emelésével jövőre. Heti összefoglaló.

1
5 6 7 8 9
21