szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Majdnem négyezer Molotov-koktélt és egyéb fegyvereket is talált a rendőrség a 11 napig a tüntetők által elfoglalt campuson, amelyet átadtak az egyetem vezetőségének.

A rendőrség körülbelül százfős csapata pénteken végzett a Hongkongi Műszaki Egyetem campusának átvizsgálásával, ami két napig tartott. A rendőrség 3989 darab bekészített Molotov-koktélt, 1339 darab, robbantáshoz felhasználható alkatrészt, 601 üveg maró folyadékot és 573 darab fegyvert talált - írja honlapján a hongkongi rendőrség, amelyet az Index szúrt ki. Az épületet ezután visszaadták az egyetem vezetőségének.

A campust csaknem két héttel ezelőtt több mint ezer kormányellenes tüntető foglalta el, majd november 17-én súlyos összecsapások törtek ki köztük és az egyetemet körbe vevő rendőrök között. A rendőrök könnygázt vetettek be, majd lezártak minden kijáratot. A területen csaknem 1100 ember maradt bezárva.

A következő néhány napban az egyetemi campuson lévő kiskorúak egyenkénti ellenőrzés után távozhattak, a 18 éven felülieket pedig őrizetbe vették. Mintegy 300 kiskorúnak azonban felvették az adatait azzal, hogy a rendőrségnek jogában áll eljárást indítania ellenük. Egy maréknyi tüntetőnek sikerült különböző módokon elszöknie az egyetem területéről, ahol még ezek után is maradtak civilek. Kedden és szerdán az egyetemi vezetők és a személyzet tagjai egészségügyi dolgozók közreműködésével átvizsgálták a kampuszt további tüntetők után kutatva. Mindössze két embert találtak.

Galériánkat a hátrahagyott campusról és összefoglalónkat a tüntetések hátteréről és következményeiről itt találjátok:

Galéria: így néz ki a hongkongi műszaki egyetem campusa a megszállás után

Molotov-koktélok, megrongált automaták és szemét maradt a Hongkongi Műszaki Egyetem campusán az épületet 11 napon át megszállva tartó tüntetők után. A rendőrség csütörtökön elkezdte átvizsgálni a campust.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.