Felsőoktatás Eduline

Képek: így foglalta el a HaHa a minisztériumot

Elolvasom

A Hallgatói Hálózat körülbelül húsz aktivistája hatolt be pénteken fél 11-kor az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületébe, hogy "leváltsa" annak vezetését. Az aktivisták 12 óra előtt pár perccel távoztak, miután megegyeztek Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár kabinetfőnökével, hogy jövő hét szerdán kilenckor tárgyalnak. Galéria.

Közoktatás Eduline

A nap képe: vasárnap tüntetés, újra akcióztak a diákok

Elolvasom

Látványos akcióval készültek péntek délutánra a Hallgatói Hálózat tagjai: egy molinót feszítettek ki a Lánchídra, amellyel a vasárnap háromkor kezdődő "Közös ország, közös iskola!" - tüntetés az iskolai szegregáció ellen elnevezésű eseményt reklámozták. Ez a nap képe.

Közoktatás Eduline

"Miért veszik el a jövőnk?" - újabb flashmob a kormány oktatáspolitikája ellen

Elolvasom

"Miért nem maradhat a kedvenc tanárom?", "Miért nincs tesiszere a sulimnak?" - ezeket a kérdéseket címezte a kormányzatnak az a tizenkét diák, aki szombaton a Deák, majd a Vörösmarty téren akciózott. A középiskolások a "következetlen és megvalósíthatatlan oktatási reform" ellen tiltakoztak: táblákra írt kérdéseiket végül a Kossuth téren felállított kordonokra akasztották, "abban a reményben, hogy az ország "felelős" döntéshozói válaszolnak majd rájuk".

Közoktatás Eduline

Képek: fehér álarcosok üzentek Hoffmann Rózsának

Elolvasom

Körülbelül húsz középiskolás tartott flash mobot csütörtök délután, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szalay utcai épülete előtt. A fehér maszkot viselő diákok az iskolák államosítása és a tantervek egységesítése ellen tiltakoztak, többen "Gondolkodom, tehát probléma vagyok", "A tudás veszélyes" és "Tesizzünk sokat, hogy lúdtalpunk legyen" feliratú lapokat tartottak.

Felsőoktatás Zubor Zalán

Újabb egyetemet foglaltak el a dühös diákok: a budapesti blokád volt a minta

Elolvasom

Itthon szerdán ért véget, Romániában csak most kezdődik: hallgatók foglalták el a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem egyik nagyelőadóját és a Bukaresti Egyetem történelem tanszékét, így tiltakozva az egyre "fojtogatóbbá" váló egyetemi légkör ellen. Megismétlődik a magyar diákok akciója? Meddig maradnak az előadóteremben a hallgatók? És mi közük a zágrábi diákoknak a magyarországi és a romániai eseményekhez?

1
6 7 8 9 10
21