Közoktatás Eduline

Az érettségi most a fontos, de folytatja a betámadott diák a tiltakozást - Interjú

Elolvasom

A Független Diákparlament egyik főszervezőjét, a 18 éves Gyetvai Viktort állítólagos pártpolitikai kapcsolatai miatt támadta be a jobboldali sajtó, ám csúnyán lyukra futottak. Viktort kevéssé hatotta meg az eset, most az érettségire koncentrál, de nélküle sem áll le a diákok tiltakozása, együtt készülnek a tanárokkal a júniusi tüntetésre.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a diáktüntetésektől az iskolák államosításáig

Elolvasom

A szakok megszüntetésének ötlete új tüntetéshullámot robbantott ki, a gyakorlóiskolák fenntartóváltása ellen pedig az egyetemek, a tanárok, a szülők és a diákok is tiltakoznak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az érettségiről, és megnéztük, hol érettségiztek a poltikusok. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Újabb tüntetéshullám jöhet: a szakok megszüntetése felébresztette a diákokat

Elolvasom

Szerdán újra tüntetnek a hallgatók, ha a kormány addig nem vonja vissza a képzési szerkezet átalakításáról szóló tervezetet. Hétfőn körülbelül ötszázan fórumoztak az ELTE Társadalomtudományi Karán, a társadalmi tanulmányok és a nemzetközi tanulmányok alapszakok megszüntetése ellen tiltakozók ezután a korábbi diáktüntetésekről ismerős spontán módon a BME, majd a Szabadság hídon át a Corvinus elé vonultak, a menet végül az Emmi előtt ért véget.

1 2 3 4 5 6 7
21