Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a diáktüntetésektől az iskolák államosításáig

Elolvasom

A szakok megszüntetésének ötlete új tüntetéshullámot robbantott ki, a gyakorlóiskolák fenntartóváltása ellen pedig az egyetemek, a tanárok, a szülők és a diákok is tiltakoznak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az érettségiről, és megnéztük, hol érettségiztek a poltikusok. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Újabb tüntetéshullám jöhet: a szakok megszüntetése felébresztette a diákokat

Elolvasom

Szerdán újra tüntetnek a hallgatók, ha a kormány addig nem vonja vissza a képzési szerkezet átalakításáról szóló tervezetet. Hétfőn körülbelül ötszázan fórumoztak az ELTE Társadalomtudományi Karán, a társadalmi tanulmányok és a nemzetközi tanulmányok alapszakok megszüntetése ellen tiltakozók ezután a korábbi diáktüntetésekről ismerős spontán módon a BME, majd a Szabadság hídon át a Corvinus elé vonultak, a menet végül az Emmi előtt ért véget.

Felsőoktatás MTI

Továbbra is az utcán maradnak a hongkongi diákok

Elolvasom

Lefújták a hongkongi tüntetők a vasárnap estére tervezett szavazást a negyedik hete tartó területfoglaló akciójuk folytatásának mikéntjéről, mivel nem tudtak megegyezésre jutni a részletekben, illetve a voksolás hasznosságában is megoszlottak a vélemények - adta hírül a helyi online média.

Felsőoktatás MTI

Véget érhetnek a hongkongi diáktüntetések

Elolvasom

Részlegesen megnyíltak utak Hongkongnak abban a negyedében, ahol az elmúlt napokban taxisok igyekeztek lebontani a tüntetők által felállított barikádokat. A választási reform kiszélesítését követelő diákok szavazni készülnek arról, hogy maradjanak-e az utcán vagy folytassák a tárgyalásokat a városvezetéssel.

Felsőoktatás MTI

Több tucat diákot vettek őrizetbe Hongkongban

Elolvasom

Több tucat, a "demokrácia kiszélesítését" követelő diákot vett őrizetbe szombaton a hongkongi rendőrség. A hallgatók társaikkal az éjjel megrohamozták a kormányzat központját, és összetűzésbe keveredtek az épületegyüttest védő rohamrendőrökkel.

Közoktatás Eduline

"Rózsacsökkentést" - újra tüntettek a Hoffmann-féle reformok ellen

Elolvasom

Körülbelül nyolcvan-száz középiskolás, egyetemista és tanár gyűlt össze szerda délután a Blaha Lujza téren, hogy felhívják a figyelmet a közoktatási átalakítások káros hatásaira. A demonstrálók a Rákóczi úton és a Múzeum körúton keresztül a Szabadság hídhoz vonultak, ahol hat óra előtt pár perccel véget is ért a megmozdulás.

1
4 5 6 7 8
21