Felsőoktatás Eduline

Áll a bál az egyetemeken: szalonnával és savanyúsággal tiltakoznak a diákok

Elolvasom

Több mint huszonötezer romániai egyetemista és főiskolás tüntetett hétfőn Bukarestben, Temesváron, Gyulafehérváron és Marosvásárhelyen – a hallgatók a decemberben elfogadott új oktatási törvény ellen tiltakoztak, amely kizárja őket a felsőoktatási intézményeket vezető szenátusokból. Ukrajnában is demonstrálnak a diákok, ott az oktatási miniszter távozását és az új felsőoktatási törvény tervezetének visszavonását követelik.

Felsőoktatás Eduline

Bolti lopáshoz ad "tanácsokat" a diákújság

Elolvasom

A londoni Queen Mary College hallgatói lapjának legfrissebb száma azonnal óriási tiltakozást váltott ki, "A bolti lopás művészete" című írás szerzője ugyanis részletesen számol be például a biztonsági kamerák kicselezésének módszereiről.

Felsőoktatás Eduline

„A hallgatói jogok megnyirbálása a tandíjhoz vezető első lépés” – interjú Nagy Dáviddal, a HÖOK új elnökével

Elolvasom

December eleje óta nem egyeztetett az új felsőoktatási törvény tervezetéről a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával az oktatási államtitkárság, pedig a HÖOK új elnöke szerint lenne miről beszélniük. Nagy Dávid szerint a koncepció legújabb változatában szereplő hallgatói képviseleti rendszer „rosszabb, mint az eredeti”, de „nagyobb itt a baj, mint hogy csak képviseleti arányokról kelljen vitatkozni”. Interjú.

Felsőoktatás Eduline

Az évtized legsúlyosabb zavargása: törnek-zúznak a dühös egyetemisták

Elolvasom

Az utóbbi évek legsúlyosabb zavargásai törtek ki csütörtök este Londonban, ahol az egyetemi tandíjhatárok emelése ellen összehívott tiltakozó demonstráció a rendőrséggel vívott heves összecsapásokba és erőszakcselekményekbe torkollt. A megmozdulás részvevői megtámadták és megrongálták Károly brit trónörökös autóját is, a herceg és vele utazó felesége azonban nem sérült meg.

1
15 16 17 18 19 20 21