Felsőoktatás Eduline

Videó: így harcoltak a rendőrökkel az egyetemisták Olaszországban

Elolvasom

A nagy-britanniai diáktüntetések után Olaszországban is tiltakoztak az egyetemi és főiskolai hallgatók az oktatási reform és a tanításra fordított összegek több milliárdos csökkentése ellen - több olasz nagyvárosban felvonultak az elégedetlen diákok, a pisai ferdetoronyból például "Nemet a reformokra!" feliratú transzparenst lógattak ki.

Közoktatás Eduline

Képek: tibeti diákok tüntetnek a bevezetett "oktatási reform" ellen

Elolvasom

Hat iskola tanulói tüntettek tegnap a 14. dalai láma szülővárosában, a tibeti Tolgrenben, a városban bevezetett oktatási reform ellen, amely korlátozza a tibeti nyelv használatát az iskolákban. A londoni székhelyű Free Tibet szervezet szemtanúkra hivatkozva öt- és kilencezer közé tette a tüntetők számát, akik ősi kultúrájuk és anyanyelv-nyelvhasználati jogaik megőrzését követelték az északnyugat-kínai városban, Csinghaj (Qinghai) tartományban.

Közoktatás Edupress

Tüntetnek a diákok Németország nyolcvan városában

Elolvasom

Csaknem százezer diák tüntet Németország nyolcvan városában az oktatás romló minősége és a tandíj ellen. A hétfőn kezdődő ötnapos akcióban a diákok a rossz tanulmányi körülmények, a zsúfolt tantermi helyzet, az oktatás romló színvonala és a tandíj ellen demonstrálnak. Németországban a konzervatív és kereszténypárti tartományokban van tandíj, ám a várható politikai jobbra tolódás miatt egyre több tartományban kívánják bevezetni a tandíjat - tájékoztatott a Kossuth Rádió.

1
15 16 17 18 19 20 21