Felsőoktatás Eduline

Elfoglalták az ELTE jogi karát a tüntető diákok

Elolvasom

Körülbelül ezer-ezerötszáz egyetemista és középiskolás tüntetett szerda délután az új felsőoktatási törvény, a hallgatói szerződések és a 2012-es felvételi keretszámok ellen. A Hallgatói Hálózat tagjai és a hozzájuk csatlakozó diákok elfoglalták az ELTE jogi karának egy nagyelőadóját, hallgatói fórumot tartanak. Percről percre tudósítunk.

Felsőoktatás Eduline

Visszafoglalják az utcát az egyetemisták: fél év képekben

Elolvasom

Szerda délután ismét utcára vonulnak az egyetemisták - a múlt héten a HÖOK virrasztott a felsőoktatásért, most a Hallgatói Hálózat nevű csoport és támogatói vonulnak az ELTE-től a Corvinusig, így tiltakozva a kormány oktatási intézkedései, a 2012-es felvételi keretszámok megvágása és az egyetemek finanszírozásának átalakítása ellen. Képek az elmúlt fél év legnagyobb diáktüntetéseiről.

Közoktatás Eduline

Képek: ezek a diákok nem tréfálnak

Elolvasom

Erőszakos tüntetések zajlottak ismét kedden a chilei főváros központjában. A diákok vezette újabb, immár sokadik tiltakozáson több tízezren vettek részt, követelve a közoktatás színvonalának javítását. A rendőrök hatvanezerre, a diákvezetők pedig százezerre becsülték a tiltakozók számát.

1
15 16 17 18 19 20 21