Felsőoktatás Czervan Andrea-Szabó Fruzsina

Szelíd tiltakozásba fulladt a Hallgatói Hálózat szerdai akciója

Elolvasom

Újabb demonstrációt szervezett szerda délutánra a Hallgatói Hálózat egyik csoportja – a Lágymányosi Érdekképviseleti Közösség (LÉK) Első Szabad Hallgatói Piknik elnevezésű tüntetésén negyven-ötven hallgató jelent meg, az oktatási államtitkárság Szalay utcai épülete előtt egy zebrán sorakoztak fel, így zárták el az utat az autósok elől öt-tíz percre.

Felsőoktatás Eduline

Nagyítás: rendőrökkel csaptak össze a barcelonai egyetemisták

Elolvasom

Hetvenezer egyetemista tiltakozott a spanyol kormány felsőoktatási tervei ellen Barcelonában. Néhány diák tojásokat vágott a tőzsde és egy bankfiók épületéhez, mire a rendőrség gumibotokkal oszlatta fel a tömeget. A tüntetők később elfoglalták a barcelonai egyetem rektori hivatalát és egy rádió székházát. Nagyítás-képgaléria.

Felsőoktatás Eduline

Elfoglalták az ELTE jogi karát a tüntető diákok

Elolvasom

Körülbelül ezer-ezerötszáz egyetemista és középiskolás tüntetett szerda délután az új felsőoktatási törvény, a hallgatói szerződések és a 2012-es felvételi keretszámok ellen. A Hallgatói Hálózat tagjai és a hozzájuk csatlakozó diákok elfoglalták az ELTE jogi karának egy nagyelőadóját, hallgatói fórumot tartanak. Percről percre tudósítunk.

Felsőoktatás Eduline

Visszafoglalják az utcát az egyetemisták: fél év képekben

Elolvasom

Szerda délután ismét utcára vonulnak az egyetemisták - a múlt héten a HÖOK virrasztott a felsőoktatásért, most a Hallgatói Hálózat nevű csoport és támogatói vonulnak az ELTE-től a Corvinusig, így tiltakozva a kormány oktatási intézkedései, a 2012-es felvételi keretszámok megvágása és az egyetemek finanszírozásának átalakítása ellen. Képek az elmúlt fél év legnagyobb diáktüntetéseiről.

1
15 16 17 18 19 20 21