Közoktatás Eduline

Minden tizedik diák legalább egy tantárgyból megbukott a szakközépiskolákban

Elolvasom

Még mindig a matematika a mumus a magyar iskolákban: ebből a tantárgyból buktak meg a legtöbben a 2017/2018-as tanév második félévében. Meglepő, de történelemből is több mint tízezren szereztek egyes, sőt még testnevelésből is több mint háromezer diák hasalt el az előző tanévben. A szakközépiskolákban – vagyis a volt szakiskolákban – minden tizedik elhasalt legalább egy tárgyból.

Közoktatás Eduline

75 ezer forintba is kerülhet egy bukás

Elolvasom

Tavaly több mint 60 ezer diák bukott meg a magyar közoktatásban és kényszerült pótvizsgára. Van, aki szerint a szülők nemtörődömsége miatt kaszálják el a gyereket, de általános, hogy rengeteg diák alapvető tudás- és képességbeli hiányosságokkal próbálja túlélni a tanéveket – írta a hvg.hu.

Közoktatás MTI

Negyvenezer diák bukott meg tavaly

Elolvasom

Az előző öt tanévet tekintve érdemben nem változott, 37-43 ezer között alakult a nappali rendszerű oktatásban az évfolyamismétlésre ítélt tanulók száma az Oktatási Hivatal adatai szerint - írta a Magyar Hírlap.

Érettségi-felvételi Eduline

Ahol minden diák megbukott az érettségin: megvan a vizsgálat eredménye

Elolvasom

Az utóbbi évek leggyengébb eredményét érték el a Kovászna megyei végzősök az idei tavaszi érettségin: két sepsiszentgyörgyi szakközépiskolában egyetlen érettségiző diák sem ment át a vizsgákon, de máshol is magas volt a bukás aránya. A tanfelügyelőség vizsgálata szerint a siralmas eredményt elsősorban a tanárok hozzáállása, a próbavizsgák száma és a tanulók családi háttere okozta – írja a Hírmondó.ro.

1 2