Közoktatás MTI

Palkovics szerint a Klik marad, az alaptantervet felülvizsgálják

Elolvasom

Megvan a szándék a Nemzeti alaptanterv felülvizsgálatára, és abban is egyetértés mutatkozik, hogy nagyobb mozgásteret kell adni a tanároknak és a tantestületeknek a tantervi szabályozásban - hangsúlyozta a Magyar Idők szombati számában megjelent interjúban az oktatási államtitkár. A jegybeírások elhalasztásával tiltakozó zuglói tanárnőt szerinte ki kéne rúgni.

Közoktatás MTI

Az ombudsman a közoktatás egy újabb problémájáról ír

Elolvasom

Nem találta jó állapotban az ombudsman vizsgálata a hazai médiaértés-oktatás helyzetét az iskolákban. Az ombudsman szerint kevés a szakképzett médiatanár, a Nemzeti Alaptantervben a médiaértés nem önálló tantárgy, a meghatározott óraszám és szakmai tartalom inkább ajánlás, valamint hiányzik belőle az online bántalmazás kezelésének módja.

Közoktatás MTI

Érettségire mindenkinek legalább alapfokon kell tudnia egy nyelvet

Elolvasom

Az első idegen nyelv oktatása legkésőbb az általános iskola 4. évfolyamán kezdődik, de megfelelően képzett pedagógus esetén már 1-3. osztályban is elindulhat, második idegen nyelvet pedig hetediktől tanulhatnak a diákok - egyebek között ezt tartalmazza a Nemzeti alaptanterv módosításának tervezete, amelyet a kormany.hu oldalon tettek közzé.

1
7 8 9 10 11 12 13