Közoktatás Eduline

Balog: Túl jól sikerült a központosítás

Elolvasom

Kinevezték az új tankerületi vezetőket is, akik állítólag nem lesznek igazi vezetők, hanem a több ezer igazgató. Közben zajlik az iskolák teljes államosítása, míg decentralizációról beszél a miniszter. Érti ezt még valaki?

Közoktatás Eduline

Több ezer évre kötöttek szerződést a Kliknél: évek óta törvényt sért a központ?

Elolvasom

Nem hozzáférhetők a Klik elmúlt három évben kötött, ötmillió forintot meghaladó szerződései, holott erre törvény kötelezi a közfeladatot ellátó szerveket – ezt vette észre a Magyar Nemzet. Amik fenn vannak a neten, azok között is találni elég furcsa adatokat, például van olyan megállapodás, ami egészen 8900-ig érvényes.

Közoktatás MTI

Siker! Már "csak" 600 milliós adóssága van a Kliknek

Elolvasom

Csaknem kilencvenhét százalékkal csökkent a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adóssága a február közepi állapothoz képest, az akkori 17 milliárd helyett jelenleg 620 millió forint a lejárt tartozásállomány - nyilatkozta a Magyar Idők csütörtöki számában az oktatásért felelős államtitkár.

Közoktatás Eduline

Egy igazgató szerint alázza őket a Klik

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezet állítja, törvénytelen határidővel kérte be a helyi Klik több tankerületben is az iskolaigazgatók és helyetteseik vagyonnyilatkozatát. Egy igazgató szerint csak alázni akarja őket a fenntartó.

Közoktatás MTI

Hamarosan kinevezik az új tankerületi vezetőket

Elolvasom

Várhatóan két héten belül eldől, hogy kik kerülnek az 58 tankerületi központ élére, a szaktárca a kiválasztási folyamatban a jelentkezők szakmai tudását, vezetői kvalitásait vizsgálja - írta szombati számában a Magyar Idők az oktatásért felelős államtitkárságától kapott információkra hivatkozva.

Közoktatás Nagy Barnabás

Meglepetés: a kormány átszervezett pár iskolát, az igazgatóknak sem szóltak előre

Elolvasom

Gimnáziumi és általános iskola osztályokkal is rendelkező iskolákat soroltak át a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó szakképzési centrumokhoz már júliustól. A 11 érintett suli közül van, ahol a gyerekek mindössze negyede jár szakképzésre. Az igazgatók sem tudták megmondani, mi lesz így az iskolákkal, mivel a rendelet kihirdetése előtt nem sokkal értesítették őket.

Közoktatás MTI

Ők ülhetnek majd a tankerületi központi tanácsokban

Elolvasom

Nem lehet a helyi közösségre bízni, hogy mit kell tanítani, de az támogatandó, hogy a helyi közösségnek legyen hatása az oktatásra, ezért hoztuk létre a tankerületi központi tanácsot - mondta az oktatási államtitkár a Népszabadságnak adott, hétfőn megjelent interjújában.

Közoktatás Eduline

Az érettségi most a fontos, de folytatja a betámadott diák a tiltakozást - Interjú

Elolvasom

A Független Diákparlament egyik főszervezőjét, a 18 éves Gyetvai Viktort állítólagos pártpolitikai kapcsolatai miatt támadta be a jobboldali sajtó, ám csúnyán lyukra futottak. Viktort kevéssé hatotta meg az eset, most az érettségire koncentrál, de nélküle sem áll le a diákok tiltakozása, együtt készülnek a tanárokkal a júniusi tüntetésre.

1 2 3 4 5 6 7
18