Közoktatás Eduline

Kesereg Budaörs az iskoláik teljes államosítása miatt

Elolvasom

Évente több mint 300 milliót fordított a budaörsi önkormányzat a helyi iskolákra, hogy a Klik ellátási hiányosságait pótolja - összegezhető Wittingoff Tamás polgármester panaszáradata. A jövőben az államhoz kerül a működtetői jogkör is, így az önkormányzatok elvesztik afelett is az irányítást, amit saját erőből építettek a helyi gyerekeknek.

Közoktatás MTI

Mégis marad a Klebelsberg: Palkovics szerint nem nevezik át a fenntartót

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint az állami intézményfenntartó irányító központjának elnevezése a jövőben is maradhat Klebelsberg, ami egy jó név és nem kell szégyellni, az új tankerületek azonban még nem kaptak elnevezést. Palkovics László a Magyar Narancsnak adott, csütörtökön megjelent interjúban arról is beszélt, hogy javaslatot tett a kormánynak a fenntartás és a működtetés egységesítésére, de döntés még nem született.

Közoktatás MTI

Tízmilliárdot kapnak az "új Klikek"

Elolvasom

Önálló költségvetési intézményként átlagosan tízmilliárdos forrással rendelkeznek majd azok a strukturális egységek, amelyekhez egyenként ötven-hatvan iskola tartozhat az új állami intézményfenntartó rendszerben - tájékoztatta a Magyar Időket Bíró Gábor, aki a Nemzeti Pedagógus Kar delegáltja a Köznevelési Kerekasztal fenntartói munkacsoportjában.

Közoktatás Eduline

Nem csendesül a tankönyvbotrány

Elolvasom

A tanárok, a szülők és a civil szervezetek mellett a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete is nekiment a Klik gyakorlatának, hogy módszeresen húzzák le a nem állami tankönyveket a rendelési listákról. Az látszik, hogy a tankerületeknek joga van ehhez megfelelő indoklással, de a gyakorlatot élesen kifogásolják és ízekre szedik a tankönyvesek a Klik magyarázatát.

Közoktatás eduline/mti

Lázár: Abszurd, hogy a miniszterelnök felelős a krétahiányért

Elolvasom

Új nemzeti alaptantervre, a tanulói terhek csökkentésére, a pedagógus-továbbképzési rendszer átalakítására tett javaslatot Palkovics László oktatási államtitkár a kormánynak - mondta Lázár János miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Beszélt a krétahiány miatti felelősségről is.

Közoktatás Unyatyinszki György

Balog Zoltán újabb számháborúba kezdett, ezúttal kormánytársaival

Elolvasom

Korábban Palkovics László és Rétvári Bence államtitkár is 100 milliárdos forrásbővülésről beszélt a jövő évre, a miniszter rátromfolt munkatársaira, harmadával nagyobb összeget, 130 milliárd extra forrást ígért jövőre a köznevelésre. Ezt azonban sikerült egy már megcáfolt állítással is súlyosbítania.

Közoktatás Unyatyinszki György

Nagyot mondana a Klik, de ezt mindenki tudja

Elolvasom

A sztrájk miatt előfordulhat, hogy néhány helyen be kell pótolni az elmaradt órákat, a Klik viszont szeretne nagyot mondani, ezért közölték, hogy a tananyagot mindenhol be kell pótolni. Még jó, hiszen ez a törvény, viszont erre sok lehetősége van a tanároknak.

Közoktatás Eduline

Egy forint extra pénzt nem kapott a Klik

Elolvasom

Bár a kormány nagy sajtóvisszhang mellett jelentette be, hogy 38 milliárd forintot fordít a Klik hattyúdalának előadására, ám ez a pénz nem extra ráfordítás. http://eduline.hu/kozoktatas/2016/3/25/Tizmilliokkal_is_tobbet_fizethetett_az_alla_N9N96I

Közoktatás eduline/mti

Balog Zoltán nem mond le, csak ha Orbán úgy akarja

Elolvasom

Az emberi erőforrások minisztere megegyezést szeretne a köznevelés kérdéseiben, ebben az ő felelősségük, hogy mindenkivel beszéljenek, aki javítani akar a köznevelés rendszerén, a felhalmozódott hibákon, de nem eresztenek a Köznevelési kerekasztalból.

1
4 5 6 7 8
18