szerző:
Nagy Barnabás

Bár a Klik szerint már ettől a hónaptól igényelhetik bankkártyáikra a működésüket kiegészítő ellátmányt az iskolaigazgatók, tapasztalataink szerint még nem minden tankerületbe érkezett meg a kártya.

©

A Kliktől megtudtuk, mekkora összeget igényelhetnek az igazgatók azokra a kártyákra, melyekkel a mindennapi pluszköltségeket fedezhetik az iskolák, gyorsabbá téve ezáltal például egy törött ablak cseréjét.

Ahogy a központ írta: „A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által működtetett intézmények 2016. áprilisa óta igényelhetnek működést kiegészítő ellátmányt maximum 50.000 Ft/hó értékben. Ezt az illetékes tankerület biztosítja készpénzfelvétel, kártya vagy postai kézbesítés útján.”

Kapcsolódó cikkek

Most akkor mennyi pluszpénzt kap a közoktatás?

Újra levelet írt a tiltakozásokat kirobbantó miskolci iskola

A napokban a Hír Tv-nek beszélt arról Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke, hogy kiutalták a kártyákat az igazgatóknak. Palkovics László pont egy hónapja mondta azt, hogy az azt követő héten megkapják az igazgatók a kártyákat.

Lehet, hogy a kiutalás megtörtént, és az is elképzelhető, hogy egyes tankerületekben már kézhez is vették az intézményvezetők a kártyát, az általunk megkérdezett fővárosi iskolákba azonban még nem érkeztek meg.

A pedagógusok tiltakozási hullámának elején ígérte meg a kormány, hogy az igazgatók kapnak egy bankkártyát, és az azon lévő pénzzel szabadon gazdálkodhatnak. Korábban gyakori eset volt, hogy akár egy ablakcserére is heteket, hónapokat kellett várni, míg az egész rendszeren átfutott a folyamat, és végül a Klik rendezte a számlát. Emiatt több vállalkozó egy idő után nem volt hajlandó a központ fenntartása alá tartozó iskoláknak dolgozni.