Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Palkovics: Jövő héttől jön az igazgatói bankkártya

Megállapodás született a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatási lehetőségeiről, illetve elindul az igazgatók által használható bankkártyák kézbesítése - közölte az oktatási államtitkár az ülés után tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: Túry Gergely

Palkovics László elmondása szerint a Köznevelési kerekasztal keddi tárgyalásán abban maradtak, hogy adott esetben az intézményvezető döntése alapján legyen mód legfeljebb kétéves továbbfoglalkoztatásra. Fontosnak tartják, hogy ezen pedagógusok tudása ne vesszen el, és lehetőséget kívánnak biztosítani, hogy szakértőként továbbfoglalkoztathatók legyenek.

hirdetés
hirdetés

Kitért arra is, hogy a jövő héttől az iskolaigazgatók rendelkezésére bocsájtják azt a kártyát, illetve készpénzt, amely a mindennapi működéshez szükséges beszerzéseket biztosíthatja.

Az ülésen tájékoztató hangzott el a szakszervezetekkel folytatott sztrájkbizottsági tárgyalásokról is, amelyek április 4-én folytatódnak - jelezte az államtitkár.

Bíró Gábor, a fenntartói munkacsoport képviseletében elmondta, hogy nem kerülhető meg az állami fenntartás a jövőben sem - ez megegyezik Rétvári Bence államtitkár keddi kijelentéseivel, aki közölte, hogy nyártól felszámolják a Kliket. Elképzeléseik szerint a struktúra a megyékhez, járásokhoz igazodna. Javaslatukat a május 17-i ülésre dolgozzák ki - tette hozzá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X