szerző:
Eduline

Nem tisztázza a levél, pontosan kikre gondolnak, és miért ilyen sürgős a dolog.

©

Furcsa levelet kaptak az iskolák igazgatói a Klik béleygzőjével elláítva a Magyar Nemzet mai száma szerint. A lap arról ír, egy budapesti tankerület minden intézményvezetője megkapta azt a levelet, melyben arra kérik őket, küldjék be a legutóbbi tanévben iskolájukba járt „migráns tanulók” létszámát, és annak változását.

A kérelem „Adatszolgáltatás a migránsokról” tárggyal érkezett, a határidő pedig szoros, szerda 11 óráig kell eleget tenni a kérésnek. A levelet megnézhetitek a Kettős Mércén.

Az adatszolgálgatást az igazgatók akkor is kötelesek megtenni, ha nem tanult náluk egyetlen „migráns tanuló” sem, habár e kifejezés definícióját nem részletezi a levél. Arról sem esik szó, milyen okból van szükség az adatokra, és miért pont most, a szünidő kellős közepén kell hirtelen erről adatokat szolgáltatniuk a tanároknak.

A Klik - ha tényleg a központ küldte a levelet - nem először kér listázást az igazgatóktól, legutóbb a szülő- és diáksztrájk idején kértek be sürgősen adatokat az intézményvezetőktől. Bár akkor a központ ezt tagadta, az Eduline több konkrét esetről is tudomást szerzett.