Nyelvtanulás Eduline

De miért is beszélnek portugálul Brazíliában?

Elolvasom

Az olimpiának helyet adó Brazília az egyetlen ország Dél-Amerikában, ahol a spanyol helyett a portugál nyelvet beszélik. A portugálok egy okos trükkel hozták magukat helyzetbe a 15. században, így vethették meg kitartóan lábukat a kontinensen.

Felsőoktatás Eduline

A braziloknál sincs elég mérnök hallgató

Elolvasom

A brazil kormány százezer egyetemi hallgató számára biztosít ösztöndíjat külföldi tanulmányokhoz, az ország így próbálja betölteni a mérnökképzésben és más kulcsszakmákban végzők növekvő hiányát - közölték kedden brazil illetékesek.

Közoktatás Eduline

Rózsaszín ruhája miatt rúgták ki az egyetemről

Elolvasom

A 20 éves Geisy Arrudát rövid rózsaszín ruhája miatt füttyszó és bekiabálások közepette egyik professzora fehér kabátjába burkolva vezettették el a rendőrséggel egy Sao Paulo külvárosában található magánegyetemről október 22-én. Később hivatalosan ki is zárták az intézményből az "iskolai méltóság és erkölcs" megsértéséért.

Nyelvtanulás Eduline

Világválság idején a legjobb, ha külföldön tanulsz

Elolvasom

Mikor a gazdasági visszaesés miatt nehéz helyzetbe kerülünk, jó ötlet lehet erőnket és energiánkat saját magunk képzésébe fektetni és külföldi tapasztalatokkal gyarapodni. A Dream Foundation non-profit alapítvány azért jött létre, hogy színvonalas képzési lehetőséget biztosítson Európa szerte az érdeklődők számára.