Felsőoktatás Eduline

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint jó ötlet lenne összevonni a művészeti egyetemeket

Elolvasom

A pénzügyi és a vagyongazdálkodási szempontból indokolt és észszerű megoldás lehet a művészeti egyetemek összevonása – ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Domokos László szerint az eddigi számvevőszéki ellenőrzések alapján az öt művészeti egyetem gazdálkodása évek óta nem felel meg a törvényi előírásoknak.

Felsőoktatás MTI

Nem elégedett a számvevőszék a Nyíregyházi Egyetemmel

Elolvasom

Befejezte három egyetem utóellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), eszerint a Dunaújvárosi Egyetemen jelentősen javult a működés és a közpénzfelhasználás szabályozottsága, a Széchenyi István Egyetemen is végrehajtották az intézkedési tervben meghatározott feladatok jelentős részét, a Nyíregyházi Egyetemen ugyanakkor több korábban azonosított hiányosság továbbra is fennáll - tudatta az ÁSZ az MTI-vel kedden.

Felnőttképzés Unyatyinszki György

6,5 milliárdot kap az elszámoltathatatlan Új Nemzedék Központ

Elolvasom

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségével közösen indítja útjára 6,5 milliárdos tehetségsegítő programját az az Új Nemzedék Központ, amelyet az Állami Számvevőszék feljelentett, ugyanis a korábbi több mint 3 milliárd forintos programjával nem tudott elszámolni, ugyanis "eláztak" a dokumentumaik egy viharban.

Egyéb Eduline

Káosz az állami ifjúsági tanácsadó cégnél

Elolvasom

3,3 milliárd forintnyi uniós forrással gazdálkodhatott a minisztériumi támogatással létrejött Új Nemzedék Központ Kft., amely többek között arra kapta a támogatást, hogy megszervezze a fiatalok pályaválasztási és szakmai tanácsadási szolgálatát, ám kiderült, hogy nem tudnak maradéktalanul elszámolni az összeggel az Állami Számvevőszék felé, amely ezért feljelentést tett.

Felsőoktatás MTI

Újabb egyetemen talált szabálytalanságokat az Állami Számvevőszék

Elolvasom

A Miskolci Egyetem belső kontrollrendszere 2009 és 2012 között csak részben felelt meg a jogszabályi előírásoknak, nem megfelelő kialakítása és működtetése szabálytalanságokat okozott a pénzügyi és vagyongazdálkodás területén - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely csütörtökön hozta nyilvánosságra az intézmény gazdálkodásának ellenőrzéséről szóló jelentését.

1 2