szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Debreceni Egyetemen szimulációs gyakorlatokkal készítik fel a végzős hallgatókat a koronavírusos betegek kezelésére. Angliában kiderült, mi alapján fogják megkapni az érettségi eredményeiket a végzős diákok, nálunk azonban erre a döntésre még jövő hétig várni kell. Összeszedtük a mai nap legfontosabb oktatási híreit.

Húsvét előtt kiderül, hogy mi lesz az érettségivel

A Kormányinfó mai sajtótájékoztatóján elhangzott, az érettségivel kapcsolatos végső döntést az aktuális járványügyi helyzet függvényében fogják meghozni, és erről mindenkit időben tájékoztatnak majd. Azt is kihangsúlyozták, hogy erre még húsvét előtt - tehát a jövő hét folyamán - sor kerül.

Angliában már döntöttek az érettségiről

A tanulók a végső jegyüket a tanáraik értékelése, az osztályban felállított rangsor és a korábbi években elért eredményeik alapján fogják megkapni. A döntés mintegy másfél millió diákot érint, azonban még mindig nagyon sok megválaszolatlan kérdés van az új értékelési rendszerrel kapcsolatban. Erről itt olvashattok részletesebben.

Speciális E-learning képzést indított a Debreceni Egyetem

A tematikus oktatási program keretében a szakdolgozók, az orvosok és a rezidensek megismerkedhetnek azzal, hogyan kell ellátni a koronavírus-fertőzött betegeket. A távoktatáshoz gyakorlati képzés is tartozik, amiről itt olvashattok bővebben.

Érettségi botrányok

A nosztalgia kedvéért összegyűjtöttük nektek a magyar érettségirendszer legnagyobb botrányait. A teljes listát itt találjátok.

Kellenek-e szankciók az otthoni tanulásban is?

Ha kíváncsiak vagytok, erre a kérdésre mi a válasza egy iskolapszichológusnak, itt elolvashatjátok.

Friss kutatás: hosszú távon is rosszul járnak a távoktatásból kimaradó diákok

Egy kutatás is igazolja, vannak diákok, akiket gyakorlatilag nem ér el az online távoktatás. A lemaradó tanulók pedig hosszú távon is rosszabbul járhatnak társaiknál.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!