szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőtől digitális oktatásban folytatták a tanulást a diákok, a szakképzések is átállták az online tanulásra, mindenki próbál segíteni az otthon tanulóknak, nem kell törleszteni a diákhitelt, összeszedtük a hét híreit röviden.

Digitális oktatás

Hétfőn elindult a digitális oktatás, bár a CKP bízott benne, hogy a kormány rendkívüli szünet elrendelésével időt ad a felkészülésre, Maruzsa Zoltán ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz. Már a szakképzések is online próbálják meg átadni az anyagot. A PDSZ elnöke, Szűcs Tamás azt mondta, hogy anyagi eszközökkel is támogatni kellene legalább az egyik szülő otthonmaradását. Megpróbáltunk utánajárni, hogy milyen a kezdeti helyzet a távoktatásban.

Segítség az otthoni tanuláshoz

Számos felajánlás született a koronavírus miatt, több eddig fizetős program, applikáció, e-könyv ingyenessé vált. Mi is összeszedtünk néhány lehetőséget, ami megkönnyítheti az otthoni tanulást. Itt van 5+1 tipp érettségire készülőknek, ebben a cikkben a töriérettségihez találtok segítséget. A matek tanuláshoz is gyűjtöttünk néhány oldalt és appot, és az angolérettségihez is összeszedtünk néhány oldalt. A magyar tanárszakos hallgatók mozgalmat indítottak.  Az f21.hu oldal indított egy mozgalmat, melynek keretében az ország minden részéről pedagógushallgatókat toboroznak, hogy az érettségire készülő diákoknak tudjanak segíteni a felkészülésben

Szakértők szerint május 4-én biztosan nem kezdődik el az érettségi

Az oktatási szakemberek arra számítanak, hogy az érettségiket május 4-én biztosan nem fogják megtartani, a vizsgákat el fogják halasztani.

Elmaradnak a tavaszi nyelvvizsgák

A legtöbb vizsgaközpont elhalasztotta az időpontjait a koronavírus miatt.

Nagy a fejetlenség és a tanácstalanság a magánóvodákban- és bölcsődékben

A Magyarországi Családi Bölcsődék Közhasznú Egyesületének oldalán elérhető adatok szerint nem kevés intézményt érint a koronavírus helyzet miatt kialakult káosz, ugyanis 2300-nál is több magánóvoda- és bölcsőde van az országban.

Történt más is

Hétfőn írtunk arról, hogy elmaradnak az OKTV döntői is. Ebben cikkben megnézhetitek, hogyan változtathattok a jelentkezési sorrenden a felsőoktatási jelentkezésnél. Itt olvashattok arról, hogy mire számíthattok majd a középszintű matekérettségin. Bejelentették, hogy felfüggesztik az idei pedagógusminősítéseket is - ősszel szervezik majd újra őket.

A PDSZ szerint a jelenlegi helyzetben a NAT bevezetését el kell halasztani

Azért gondolják így, mert a digitális munkarendre egyetlen hétvége alatt történő átállás nagyon sok esetben nemhogy kevesebb munkát jelent, hanem komoly plusz terheket hozott a pedagógusok életébe.

A bejelentett törlesztési moratórium a diákhitelekre is vonatkozik.

A járványhelyzet miatt gazdasági döntéseket hozott a kormány, a szerdán bejelentett törlesztési moratórium a diákhitelekre is vonatkozik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!