szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tegnap bejelentett törlesztési moratórium a diákhitelekre is vonatkozik.

A járványhelyzet miatt Orbán Viktor tegnap nem oktatási, hanem gazdasági intézkedéseket jelentett be a hitelek tőke- és kamatfizetésének felfüggesztéséről. 

Ezzel kapcsolatban a 24.hu-t a Diákhitel Központ arról a tájékoztatta, hogy az intézkedés rájuk is vonatkozik, így a jogszabályok hatálybalépésétől

2020. december 31-ig felfüggesztik a  hallgatói hitelek törlesztését.

Arra a kérdésre viszont nem tudtak választ adni, hogy mi lesz a már felmondott szerződések sorsa. Ezzel kapcsolatban azt írták: “társaságunk, mint az MFB Csoport tagja, a felmondott hitelszerződéseket folyamatosan átadja a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek (MKK). Az eddig felmondott és MKK számára átadott követelések MKK általi, adóhatósággal együttműködve végzett  kezelésére, végrehajtására a Diákhitel Központnak nincs ráhatása, arról információval nem rendelkezik” – tették hozzá.

Ha most felvételiztek vagy már egyetemisták vagytok és tervezitek a hitelfelvételt, itt bővebben olvashattok a feltételekről.

Felvételi 2020: így változtathattok a jelentkezési sorrendeteken

Egyszer még van lehetőségetek változtatni a megjelölt egyetemek, főiskolák sorrendjén 2020-ban is. Hogyan? És mikor? Mutatunk minden részletet.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.