szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az előző évek pontszámait figyelembe véve idén is magas ponthatárokra számíthatnak bizonyos szakok államilag támogatott helyeire pályázó tanulók. Ilyenkor fennáll a lehetőség: milyen lehetőségeitek vannak, ha esetleg nem vesznek fel, csak önköltséges képzésre?

Még a legjobbakkal is megeshet, hogy nem kerülnek be állami ösztöndíjas képzésekre, de ez nem jelenti azt, hogy segítség nélkül kell megoldanotok a költségtérítés kérdését. Diákként is számos lehetőségetek van megszerezni ezt a pénzt, és ebből az egyik, ha felveszitek a diákhitelt.

A diákhiteleknek több fajtája is van, de mindben közös, hogy nincs szükségetek hozzá jövedelemre, kezesre vagy fedezetre, és bármikor előtörleszthetitek, de amíg nem fejeztétek be a tanulást, addig nem muszáj.

Diákhitel 1

Ezt a hitelt bármilyen felsőoktatásban tanuló hallgató megigényelheti, és szabadon felhasználhatja a kapott összeget. Ez az összeg maximum havi 70 000 Ft, amit 1,99 % kamattal együtt kell a későbbiekben visszafizetnetek. Mivel arra használjátok, amire szeretnétek, a pénzt közvetlenül a saját bankszámlátokra utalják.

Diákhitel 2

Ezt a hitelt csakis magyarországi intézményben folytatott tanulmányaitok költségeire igényelhetitek, ezért nem is nektek, hanem rögtön az intézménynek utalják a pénzt. A kölcsön 0% kamattal dolgozik, azaz a felvett összeget kell csak visszafizetnetek. Mindkettőt elektronikus úton, a Neptunon keresztül tudjátok megigényelni, és e-aláírással is hitelesíthetitek a kérést. Ezután már csak az egyetem visszajelzését kell megvárni, és készen is vagytok. 

Bezárnak az egyetemek - csak távoktatás lesz a koronavírus miatt

Gulyás Gergely bejelentette, vészhelyzetet hirdettek az egész országra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.