szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mai naptól a szakképzések is átállnak a digitális oktatásra, online próbálják meg átadni a tananyagot.

Hétfőn digitális oktatás kezdődött a szakképzésben is, a diákoknak online próbálják átadni a közismereti és a szakmai elméleti tananyagot – írja a 444.hu.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében az áll, hogy akiknek nincs otthon internetük vagy számítógépük, azoknak a szakképzési centrum biztosítja a feltételeket, de legfeljebb öt fős csoportokban.

A szakmai gyakorlati oktatást is lehetőség szerint szintén digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni – olvasható a közleményben.

A szintvizsgákat elhalasztják, a diákok enélkül is köthetnek tanulószerződést. A duális képzések esetében, ha valamelyik fél úgy ítéli meg, hogy a gyakorlati oktatás nem megoldható, akkor a szakképző intézmény és a gyakorlati képzőhely közösen dönt a digitális munkarendben történő megszervezéséről vagy a gyakorlati oktatás halasztásáról.

Szerdáig kell megtervezniük a digitális munkarendet a szakképzési centrumok vezetőinek.

Mindenki keresi a legjobb megoldást - kezdeti helyzet a távoktatásban

A mai naptól, március 16-tól nem nyitnak ki az iskolák, a tanulást távoktatásban folytatják a diákok. Összeszedtük, hogy eddig milyen ötletek, javaslatok érkeztek a távoktatás megkönnyítésére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!