szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyszer még van lehetőségetek változtatni a megjelölt egyetemek, főiskolák sorrendjén 2020-ban is. Hogyan? És mikor? Mutatunk minden részletet.

Április 19-től kezdődik a tavaszi felvételi időszak azoknak, akik 2020 szeptemberében felsőoktatásban szeretnék folytatni a tanulmányaikat.

Ez azt jelenti, hogy ekkor ellenőrzik a dokumentumokat és adatokat, amiket benyújtottatok, és feldolgozzák az ezek alapján járó pontjaitokat, többletpontjaitokat. De nektek is vannak feladataitok ebben az időszakban: a hibás adataitokat ilyenkor tudjátok módosítani, pótolnotok kell a hiányzó dokumentumokat, és ekkor tudjátok módosítani a felállított sorrendet is.

Fontos tudnotok, hogy a már korábban felállított sorrendet csak egy alkalommal van lehetőségetek módosítani. A változtatás akkor ajánlott, ha a jelentkezés óta megváltozott a döntésetek, melyik intézménybe szeretnétek járni inkább. Ha csak azért változtatnátok, mert például nem sikerült az alkalmassági vizsgátok a szakon, ezért hátrébb raknátok azt, nem érdemes sorrendet módosítanotok, oda amúgy sem nyerhettek felvételt – javasolja a felvi.hu. 

Új intézményt már nem tudtok hozzáadni a jelentkezéshez, viszont, ha van olyan jelentkezés, amit vissza szeretnétek vonni, azt még megtehetitek. A visszavonás nem számít sorrendmódosításnak, erre ettől függetlenül is van lehetőségetek, de ha egyszer töröltétek a jelentkezést, vissza az már nem állítható.

Ez az időszak július 9-ig tart, eddig van időtök ezeket átgondolni, illetve minden más módosítást, feltöltést, javítást megtenni.

5+1 tipp érettségire készülőknek: így használhatjátok ki az otthoni tanuást

Ugyan most határozatlan ideig otthonról kell az érettségizőknek készülniük a nagy vizsgára, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kihasználni a helyzetet. Most összeszedtünk nektek néhány tippet, amivel a legjobbat tudjátok kihozni az otthoni tanulásból.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.