Érettségi-felvételi Eduline

Indul a véghajrá: megvannak az első ponthatárok!

Elolvasom

Megkezdődött a visszaszámlálás, este nyolckor kiderül, kit hova vettek fel: ha a borús idő elvette a kedvedet a Pont Ott Partitól, nálunk élőben követheted az eseményeket. Folyamatosan beszámolunk a legfontosabb tudnivalóktól, a legjobb programokról, na meg persze a 2011-es ponthatárokról!

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: hogyan húzzák meg a ponthatárokat?

Elolvasom

Évről évre bonyolult matematikai algoritmussal számítják ki a felvételi ponthatárokat – bár pontosan senki nem tudja megjósolni, melyik szakra hány ponttal lehet majd bejutni, a jelentkezők számán, az államilag finanszírozott hallgatói létszámkereten és a felvételizők érettségi jegyein sok múlik. Egy már most biztos: a legnépszerűbb alap- és mesterképzésekhez idén is jóval négyszáz fölötti pontszám kell.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: egy nap múlva kiderül, kit hova vesznek fel

Elolvasom

Az idén is számítógépes rendszer állítja szakonként országos rangsorba a felsőoktatásba jelentkezőket, a ponthatárokat azonban nehéz megjósolni; a szakemberek szerint a jelentkezések alapján annyi bizonyos, hogy azokon a képzéseken és intézményekben lesznek magas pontszámok, ahol hagyományosan nagy a túljelentkezés. A diákok csütörtök este tudhatják meg, felvételt nyertek-e valamely felsőoktatási intézménybe.

Érettségi-felvételi Eduline

Kacsa volt? Mégsem lehet bejutni érettségi nélkül az egyetemre

Elolvasom

Mégsem lehet érettségi nélkül felvételizni az iasi magánegyetemre, az Apollonia Universityre. Hétfőn több romániai lap arról számolt be, hogy az intézmény rektora olyan diákok előtt is megnyitná a képzéseket, akiknek idén nem sikerült az érettségijük - ők két évet kaptak volna arra, hogy egyetemi vizsgáik mellett a középiskolai záróvizsgára is felkészüljenek.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: négy nap múlva kiderül, kit hova vettek fel

Elolvasom

Körülbelül ugyanannyian szeretnének a felsőoktatásban továbbtanulni idén, mint egy éve: a mostani 141 ezer jelentkező nagy része az alapképzést, a legtöbbjük az államilag támogatott képzési formát választotta. Többen céloztak meg felsőfokú szakképzést, és nőtt az e-felvételizők aránya is. A ponthatárokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra, idén is lesz "Pont ott Parti" a Millenárison.

1
380 381 382 383 384
407