szerző:
Eduline

A középszintű informatikaérettségivel folytatódik az idei vizsgasorozat.

©

Az emelt szintű informatika után eljött a középszinten gyakorlati vizsgát tevők ideje. A vizsgázóknak reggel 8-tól 180 percük lesz megoldani a feladatokat összesen 120 pontért.

A középszintű informatikaérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Segédeszközként a vonalzó használata megengedett, a számítógépet és a programokat is az iskolának kell biztosítania.

 

Jókora botrány érlelődik: kiakadtak a szakmai tárgyakból vizsgázók

Levélcunamit zúdítottak a szakgimis érettségizők az eduline-ra, és egyáltalán nem boldogok a mai vizsgáktól. "Ez a vizsga nem fair!", "a tanárok sem tudták, mit és hogyan kell csinálni", "nem erre lettünk felkészítve", "a tanárnő nyugtatót vett be reggel, mert a készülésnél ő sem tudott megoldani minden feladatot", "undorító ez az egész rendszer".

A gyakorlati vizsga helyszínén a vizsgázónak a vizsga kezdete előtt fél órával kell megjelennie, ahol a rendszergazda által kijelölt helyet kell elfoglalnia. Ekkor a rendszergazda írásban tájékoztatja a vizsgázót arról, hogy milyen felhasználói adatai vannak, milyen módon éri el a vizsgához szükséges forrásfájlokat, valamint arról, hogy befejezett munkáját hova mentse el.

Infóból érettségizel? Beszámolódat várjuk a vizsga után az [email protected] címen.

Később a rendszergazda csak akkor hívható be a terembe, ha valami probléma adódik a gépekkel, vagy a programokkal.

A felügyelő tanárnak a vizsga befejezése előtt kb. 10 perccel figyelmeztetnie kell a vizsgázókat, hogy mentsék el a munkájukat.

Időarányosan a szövegszerkesztésre 60 perc, a prezentáció, grafika és weblapkészítés feladatra 40 perc, táblázatkezelésre 50 perc, adatbázi-kezelésre 30 perc áll rendelkezésre.