Érettségi-felvételi Eduline

Elnézett dátumok, kiszivárgott tételek: az elmúlt évek érettségi botrányai

Elolvasom

Egyelőre úgy fest, hogy a 2010-es írásbeli érettségik rendben lezajlottak – és ez nem kis dolog. Nem voltak ugyanis mindig zökkenőmentesek az elmúlt húsz év érettségi időszakai, a tétellopásoktól kezdve az írásbelik felcserélén át nagyjából minden létező módon sikerült már elrontani a vizsgákat, sőt olyan is előfordult, hogy egy igazgató elnézte a dátumot és egy héttel a hivatalos időpont előtt íratta meg az érettségit.

Érettségi-felvételi Edupress

Az érettségi tárgyak hatvan százalékát néhányan választják csak

Elolvasom

196 tantárgyból érettségizhetnek idén középszinten a diákok, illetve tovább 89 vizsgatárgyat választhatnak emelt szinten, mindezek közül pedig mindössze 19 tárgyból maturálnak ezernél többen. Ez azt jelenti, hogy az érettségizők többsége a választható tárgyak mindössze 9,6 százalékában ad számot tudásáról, a többi tárgyat a diákok kevesebb mint egy százaléka választja. Az Oktatási Hivatal elnöke, Bakonyi László szerint azonban nem kizárólag az elaprózott tárgyak felelősek a rendszer költségességéért. Az érettségi központi költségeire összesen 1 milliárd 350 millió forintot különített el idén a kormány.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak a biológia érettségi hivatalos megoldásai

Elolvasom

Csütörtökön reggel a kémia, délután a földrajz írásbelikkel folytatódtak közép- és emelt szinten az érettségi vizsgák. Közben pedig már megnézhetőek a szerdai biológia feladatlapjai és a hivatalos megoldások is, az emelt szintű feladatsorba pedig becsúszott az idei vizsgaidőszak első hibája, igaz ez egy olyan apróság volt amit a legtöbb vizsgázó észre sem vett.

Érettségi-felvételi Eduline

Közép- és emelt szintű angol érettségi hivatalos megoldások

Elolvasom

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról az angol érettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on csütörtökön már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető, közép- és emelt szinten is.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a töriérettségi hivatalos javítókulcsa

Elolvasom

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról a töriérettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on szerdán már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető.

Érettségi-felvételi Eduline

Letölthető már a matekérettségi hivatalos javítókulcsa

Elolvasom

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról a matek érettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on kedden már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető.

Érettségi-felvételi Eduline

Megkezdődött az angol írásbeli

Elolvasom

Rendben megkezdődtek az angol írásbeli érettségi vizsgák a középiskolákban csütörtökön reggel 8 órakor, rendkívüli esemény nem történt - közölte az oktatási tárca. A feladatsorokat déltől, az általunk javasolt, tehát nem hivatalos megoldásokat délután egy órától fogjuk kitenni.

Érettségi-felvételi Eduline

Egy kis matek is volt az idei töriérettségiben

Elolvasom

Bőségesen álltak az érettségizők rendelkezésére a források, cserébe viszont több önállóságot vártak tőlük a feladat összeállítók az idei történelem érettségin. Az eduline által megkérdezett szaktanár szerint jobban kellett kombinálniuk a diákoknak, ha jól akarták megoldani a feladatsort.

Érettségi-felvételi Eduline

Töriérettségi megoldások

Elolvasom

11 órakor befejeződött a történelem írásbeli érettségi. A hosszú esszék között a honfoglalás, a dualizmus kora és az 1920-as évek Magyarországa szerepelt, az egyetemes történelemben pedig a görög kor, és a nők helyzetének változása közül lehetett választani. A középszintű feladatsor általunk javasolt, nem hivatalos megoldásait most itt megnézheted.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van az idei történelem feladatsor

Elolvasom

11 órakor befejeződött a történelem írásbeli érettségi, a középszintű feladatsort most itt megnézheted. Az általunk javasolt, vagyis nem hivatalos megoldásokat 1-től rakhatjuk ki, addig csak annyit tehetünk hozzá, hogy a megkérdezett töritanárok szerint korrekt, jól összeállított feladatsor volt az idei, ami nagyjából hozta a tavalyi után elvárható nehézségi szintet is.

Érettségi-felvételi Eduline

Töriérettségi: honfoglalás, dualizmus és rendszerváltás a feladatok között

Elolvasom

Ma reggel nyolc órakor a történelem írásbelikkel folytatódtak a tavaszi érettségi vizsgák. Úgy tudjuk, középszinten a tavalyihoz hasonló nehézségű feladatsort kaptak idén is a diákok. A hosszú esszék között a Honfoglalás, a Dualizmus kora és az 1920-as évek Magyarországa szerepelt. Déltől a teljes feladatsort kitesszük, az általunk javasolt, tehát a nem hivatalos megoldásokat pedig 1 órától találhatjátok itt meg.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak a matekérettségi megoldásai

Elolvasom

Az általunk megkérdezett tanárok szerint a matekérettségi első része könnyebb, a második viszont egyértelműen nehezebb volt a tavalyinál. Itt a diákoknak nehézséget jelenthetett, hogy egyes feladatokban több témakört is vegyítettek a készítők, így bonyolultabbra sikerültek a példák. Az első és második rész feladatait és a matekerettsegi.hu tanárai által javasolt, nem hivatalos megoldásokat itt láthatjátok.

1
349 350 351 352 353
359